- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGretige duik door Vertom Anna Marit

Gretige duik door Vertom Anna Marit

- Advertentie -

Delen

Op de Kampense werf van Thecla Bodewes Shipyards is donderdag 23 november de Vertom Anne Marit te water gelaten. Het schip, 118,60 meter lang en 14,30 meter breed, verruilde de helling gretig voor het water.

De Vertom Anne Marit is het vierde schip uit een serie van tien die TB Shipyards bouwt voor de rederij uit Rhoon. De coaster is uitgerust met een dieselelektrisch aandrijfsysteem en beschikt volgens de werf over “ultramoderne technologie die zorgt voor een maximale efficiëntie in brandstofverbruik, veiligheid en milieuduurzaamheid. Het geavanceerde ontwerp optimaliseert de prestaties en vermindert tegelijkertijd de impact op het milieu.”

Labrax-serie

De Vertom Anne Marit maakt deel uit van de Labrax-serie en is door Groot Ship Design en TB Shipyards speciaal ontworpen voor dieselelektrische voortstuwing. Die minimaliseert energieverliezen, reduceert het brandstofverbruik en vermindert de CO2-uitstoot. Die beoogde resultaten bewijzen de eerste voorgangers: Vertom Patty, Vertom Cyta en Vertom Tomma. Bovendien is het geïnstalleerde voortstuwingsvermogen aanzienlijk lager dan van schepen met een vergelijkbaar laadvermogen (7.280 DWT) en conventionele voortstuwing, aldus TB Shipyards.

CEO Thecla Bodewes zei bij de tewaterlating: “Dit schip is een bewijs van onze toewijding aan het leveren van duurzame oplossingen die voldoen aan de veranderende behoeften van de maritieme industrie op weg naar emissievrije scheepvaart.”

Nederlandse expertise

De Vertom Anne Marit werd gedoopt en gezegend door haar doopmeter Anne Marit Evjen Engø. Zij is de echtgenote van Tom Engø, manager bij Strand Shipping. De happening in Kampen werd bijgewoond door vrienden en familie van mevrouw Engø, vertegenwoordigers van Vertom Group, Thecla Bodewes Shipyards en andere betrokkenen.

Doopmeter Anne Marit Evjen Engø en haar gezin. (foto TB Shipyards)

De Vertom Group beschikt over een moderne vloot van ruim honderd schepen met een laadvermogen variërend van 1.500 tot 12.000 DWT. “De toevoeging van MV Vertom Anne Marit is een volgende stap naar een jongere en duurzamere vloot voor Vertom. We zijn erg blij met de algehele prestaties van de schepen, die zelfs beter zijn dan eerder berekend”, aldus Vertom-CEO Arjan de Jong. “De samenwerking tussen Thecla Bodewes Shipyards, Groot Ship Design en alle Nederlandse maritieme toeleveranciers verloopt uitstekend en is een voorbeeld voor het belang van Nederlandse expertise in de scheepsbouw.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -