- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPC-Navigo gaat samenwerken met 'Varen doe je samen!'

PC-Navigo gaat samenwerken met ‘Varen doe je samen!’

- Advertentie -

Delen

Aan de gestegen verkoopcijfers merkt NoorderSoft de gevolgen van de recent ingevoerde algemene Inland ECDIS-verplichting in Duitsland. De ontwikkelaar en leverancier van navigatiesoftware introduceerde onlangs PC-Navigo 2017. Dat zorgde in de eerste maanden van dit jaar voor “een behoorlijke drukte in onze webshop”, aldus het bedrijf. 

Op de Rijn en Moezel was het al verplicht, maar nu moeten schepen langer dan 20 meter op alle rivieren en kanalen verplicht een navigatiesysteem aan boord hebben dat voldoet aan de specificaties van Inland ECDIS 2.3. Het moet ook gekoppeld zijn aan de AIS-apparatuur. “PC-Navigo voldoet hier ruimschoots aan en is verreweg de goedkoopste in zijn soort”, verklaart NoorderSoft, behorend tot de Periskal Group, de verkooptoename. Het programma is mede daardoor ook populair in de recreatievaart.

 

De route plannen op een smartphone.

Routeplanning

“Al jaren valt er niet om PC-Navigo heen te komen. Als routeplanner en navigatieprogramma is het uniek in zijn soort, omdat het als enige voor een acceptabel bedrag gebruik kan maken van officiële Inland ENC-kaarten. Dit laat zich deels verklaren door de nieuwe functies.”

Als voorbeelden noemt het bedrijf zelf dat PC-Navigo 2017 tijdens het plannen automatisch rekening houdt met het tij op Wester- en de Oosterschelde en dat het maken van een routeplanning ook mogelijk is op een tablet en smartphone.

 

Varen doe je samen!

Onlangs is NoorderSoft een samenwerking aangegaan met het project Varen doe je samen! Dat samenwerkingsverband van overheden, organisaties en bedrijven promoot het wederzijds begrip tussen beroepsvaart en pleziervaart.

Varen doe je samen! verspreidt onder meer Knooppuntenboekjes, met kaarten en adviezen voor beruchte knooppunten waar beroepsvaart en pleziervaart elkaar kruisen. “Aangezien PC-Navigo door zowel beroepsvaart als pleziervaart gebruikt wordt, nemen wij uiteraard graag deel aan dit project.” Een van de resultaten zal zijn dat de knooppuntkaarten worden geïntegreerd in PC-Navigo.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -