Oostkolk sluis Weurt paar dagen dicht door aanvaring

0
Sluis Weurt (foto Rijkswaterstaat)

Door een aanvaring op zondag 8 augustus heeft de kanaaldeur van de oostkolk van sluis Weurt schade opgelopen. Rijkswaterstaat moet herstelwerkzaamheden uitvoeren en daarvoor is de oostkolk van dinsdag 17 augustus 07.00 uur tot en met donderdag 19 augustus 20.00 uur volledig gestremd. De westkolk is tijdens de stremming beschikbaar voor de scheepvaart.

Rijkswaterstaat haalt de kanaaldeur uit de kolk en verplaatst deze naar het droogdok. “Daar is de schade goed te inventariseren en kunnen we herstelwerkzaamheden uitvoeren”, aldus omgevingsmanager Arjan Thielking. “Naar verwachting duren deze werkzaamheden tot begin oktober.”

“Tijdens de herstelwerkzaamheden willen we de oostkolk beschikbaar houden voor de scheepvaart. Daarom verplaatsen we de middendeur naar het kanaalhoofd, waar hij de functie van de beschadigde kanaaldeur overneemt. Op deze manier kunnen we met een langere kolk schutten.”

Hinder

Tijdens de deurenwissel, van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 augustus, is de oostkolk volledig gestremd. Doordat de westkolk beschikbaar is, blijft de hinder voor de scheepvaart beperkt, stelt Rijkswaterstaat.

Op 23 augustus is er een geplande stremming van deze westkolk. De oostkolk is dan weer volledig in bedrijf.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.