- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsWestkolk sluis Weurt vanaf 23 augustus gestremd

  Westkolk sluis Weurt vanaf 23 augustus gestremd

  - Advertentie -

  Delen

  Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan de westkolk van sluis Weurt. Daarbij wordt de deur uit het kanaalhoofd naar het middenhoofd verplaatst. Wegen deze werkzaamheden is de westkolk van maandag 23 augustus 07.00 uur tot en met dinsdag 7 september 20.00 uur volledig gestremd. De oostkolk is tijdens de stremming wel beschikbaar voor de scheepvaart.

  Op dit moment is de deur uit het middenhoofd elders in renovatie. Rijkswaterstaat verplaatst tijdens de stremming de deur uit het kanaalhoofd naar het middenhoofd.

  Schutlengte

  “We doen dit om schutlengte van de westkolk gedurende de gehele renovatie van de westkolk zo groot mogelijk te houden”, legt omgevingsmanager Arjan Thielking uit. “In 2022 gaan we namelijk als laatst de kanaaldeur renoveren. Door de kanaaldeur nu naar het middenhoofd te plaatsen, kan eind september de gerenoveerde middendeur naar het kanaalhoofd.”

  “Als we volgend jaar de voormalige kanaaldeur uit het middenhoofd halen voor renovatie, heeft dat geen impact op de schutlengte van de kolk. De volledige kolk van 250 meter blijft op deze manier beschikbaar. Alleen tussen 7 september en 27 september 2021 hoeven we met een deelkolk van 140 meter te schutten.”

  Geplande werkzaamheden

  De werkzaamheden zijn onderdeel van groot onderhoud aan het gehele sluiscomplex Weurt, dat ook de komende jaren nog plaatsvindt. Sluis Weurt is de verbinding tussen het Maas-Waalkanaal en de Waal. Het complex bestaat uit twee schutsluizen: een oostkolk (aangelegd tussen 1923 en 1928) en een westkolk (1975). Jaarlijks passeren circa 29.000 binnenvaartschepen sluiscomplex Weurt.

  In verband met de deurrenovatie is na een aantal weken nogmaals een volledige stremming van de westkolk nodig: van 27 september tot en met 7 oktober. Dan plaatst Rijkswaterstaat de gerenoveerde deur die oorspronkelijk in het middenhoofd zat terug in het kanaalhoofd. Daarna is de volledige kolklengte weer beschikbaar.

   

  (foto Rijkswaterstaat)

   

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -