- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHavelPort investeert in binnenvaart

HavelPort investeert in binnenvaart

- Advertentie -

Delen

Colossus Logistics, gespecialiseerd in het vervoer van zware onderdelen, gaat zijn op- en overslagruimte in de haven van Wustermark (HavelPort) in Brandenburg uitbreiden. Het gaat vrijwel om een verdubbeling.

 Vanaf komend najaar beschikt het concern er over een terrein van 42.000 vierkante meter voor de overslag en (tijdelijke) opslag van zowel stuk- als massagoed. Een deel hiervan wordt ook in de toekomst gebruikt voor zware lading, waaronder onderdelen voor treinwagons. De investering in de uitbreiding van kades en nieuw overslagmaterieel bedraagt 2,7 miljoen euro. 

150 schepen

“Door de goede ligging vlakbij Berlijn en de aansluiting op het Europese vaarwegennet kunnen wij op deze locatie vrijwel alle transporten aanbieden”, aldus het bedrijf. “Van houtsnippers voor de regionale energiecentrale Moabit tot zware lading voor het Ruhrgebied. Al deze goederen kunnen we in HavelPort overslaan en tijdelijk opslaan.” 

Hiermee maakt het concern ook werk van verduurzaming. Op termijn zullen 150 binnenschepen per jaar HavelPort aandoen. Door de uitbreiding kan zo’n 100.000 ton extra van de weg naar het ewater worden overgeheveld. Voor de overslag wordt ingezet op elektrisch materieel. 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -