- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOok VVD stelt Kamervragen over strengere CCR-eisen

Ook VVD stelt Kamervragen over strengere CCR-eisen

- Advertentie -

Delen

Na Wybren van Haga (Groep van Haga) heeft ook Daniel Koerhuis minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat om opheldering gevraagd over het “bericht dat het bijna niet meer rendabel is om als binnenvaartschipper te varen”.

Het gaat om een item in het radioprogramma Nieuwsweekend op zaterdag 28 januari op NPO1. ASV-woordvoerder Sunniva Fluitsma werd daarin geïnterviewd over de gevolgen als de ROSR-nieuwbouwvoorschriften ook voor bestaande schepen gaan gelden.

Slaapvertrekken

Koerhuis vraagt zijn VVD-partijgenoot of het klopt dat de Centrale Commissie voor de Rijnvaart voorschrijft om de hoogte van slaapvertrekken van bestaande binnenvaartschepen te verhogen en: “In hoeverre is het voorstel om de hoogte van slaapvertrekken van bestaande binnenvaartschepen verplicht te verhogen een inbreuk op het huisrecht onder het EVRM?”

Daarmee doelt hij op het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, waar een binnenvaartschip volgens hem onder het huisrecht valt. “Als er inderdaad een inbreuk op het huisrecht is, waarom zouden dan voor binnenvaartschepen andere regels gelden dan voor huizen?”

Niet meer rendabel

Koerhuis wil van de minister weten welke andere “voorstellen” de CCR doet voor bestaande binnenvaartschepen en hoe Harbers daar tegen aankijkt. “In hoeverre klopt het dat het hierdoor niet meer rendabel is voor een groot deel van de kleine binnenvaartschepen om te varen? Wat is hiervan de impact op de ‘modal shift’ van het goederenvervoer naar binnenvaartschepen?”

Het VVD-Kamerlid vraagt of het klopt dat Harbers in gesprek is met de binnenvaartsector over de voorstellen van de CCR. “Wat is hiervan de stand van zaken?”

Vrijstellingen

Hij wil ook weten of Nederland vrijstellingen kan vragen voor de eisen van de CCR. Hi doetl daarmee op de hardheidsclausule voor als eisen onredelijk en onhaalbaar zijn. “Welke vrijstellingen wil de binnenvaartsector graag krijgen? Welke vrijstellingen wilt u vragen?”

En: “Hoe kijken andere Europese landen aan tegen de voorstellen van de CCR? Welke vrijstellingen willen andere Europese landen vragen? Welke vrijstellingen hebben andere Europese landen gekregen?

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -