- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOnline symposium over gevolgen smart shipping voor opvarenden

Online symposium over gevolgen smart shipping voor opvarenden

- Advertentie -

Delen

Op dinsdagmiddag 15 juni organiseert maritieme vakbond Nautilus International een online symposium over ‘Smart shipping en de toekomst van de maritieme werknemer’. Het is via Microsoft Teams voor iedereen te volgen.

Er zijn presentaties van derdejaars studenten van de Hogere Zeevaartschool Amsterdam (HVA) en van studenten van het Kenniscentrum Duurzame Havenstad Hogeschool Rotterdam. De Amsterdamse studenten delen hun bevindingen uit een boeiend onderzoek en presenteren (de ontwikkeling van) een innovatief functioneel model. De Rotterdamse studenten gaan in op Silent Vessel Traffic Service (VTS), het digitaal delen van VTS-informatie met schippers. Ze laten ook de eerste experimenten met dit systeem op een binnenvaartsimulator zien.

De menselijke factor

Jaco Griffioen en Monique van der Drift (docenten maritiem officier aan Rotterdam Mainport Institute) vertellen over ‘de menselijke factor en het aanpassingsvermogen van een maritiem team, als onderdeel van een socio-technisch systeem’. CEO Karin Orsel van MF Shipping Group gaat in op ‘smart shipping en de zeevarenden van de toekomst. Hoe de MF Shipping Group dit ziet en wat wij doen om ons personeel hierop voor te bereiden’. Voorzitter Marcel van den Broek van Nautilus NL behandelt de vraag wat smart shipping allemaal betekent voor de toekomstige maritieme professional? En voor de vakbond?

Het symposium wordt live gestreamd vanuit Van der Valk Hotel Rotterdam-Blijdorp. Nautilus-vicevoorzitter Sascha Meijer is moderator.

Aanmelden vooraf is noodzakelijk. Dat kan door een mail te sturen naar [email protected].

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -