Onderhoudsbeurt voort Brabantse kanaalbruggen

0
Brug Hooijdonk
Brug Hooijdonk in Son en Breugel. (foto Rijkswaterstaat / Hans Hebbink)

Aan zes Brabantse kanaalbruggen en één Limburgse kanaalbrug laat Rijkswaterstaat de komende maanden onderhoud uitvoeren. Vanaf 28 juni tot en met september wordt achtereenvolgens gewerkt aan Brug Hooijdonk (Son en Breugel), Beeksebrug (Beek en Donk), Brug Deensche Hoek (Lieshout), Milrooijsebrug (Middelrode), Brug Son (Son), Brug Bommerhei (Lierop) en de Ellbrug (Ell).

 De onderhoudswerkzaamheden maken deel uit van het reguliere onderhoud dat Rijkswaterstaat laat verrichten aan oevers, rivieren en kunstwerken zoals bruggen, stuwen en sluizen.

Op maandag 28 juni start het werk met Brug Hooijdonk. Tot en met 15 juli is aannemer Van Doorn Geldermalsen bezig met het vervangen van de slijtlaag, het schilderen van de zijkant van de brug, het vervangen van de wrijfgording aan de noordzijde en betonreparatie achter de wrijfgording.

Hinder

Het scheepvaartverkeer ondervindt 29 en 30 juni hinder van het vervangen van de slijtlaag. Dan moet het brugdek namelijk gesloten blijven. Deze sluiting is er gedurende een bloktijd van vijf uur, beide dagen tussen 11.00 en 16.00 uur. Van de overige werkzaamheden hebben schepen geen last.

Voor het wegverkeer is de brug van 28 juni tot en met 2 juli afgesloten. Vervolgens geldt van 2 juli tot en met 15 juli een snelheidsbeperking op de brug.

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.