Nieuwe Svenja Reich voor Duitse familierederij

0
(foto Jan Johan ten Have)

Eind 2019 is bij GS Yard de binnenvaarttanker Svenja Reich opgeleverd. Het 86 bij 9,60 meter grote schip maakte zijn geslaagde proefvaart op 12 december. Met de diepgang van 2,81 meter kan het schip 1.547 ton vervoeren.

Het schip is eigendom van Reich Schifffahrtsbetriebe. De in Lauenburg an der Elbe gevestigde rederij van Markus en Heike Reich liet al eerder schepen bouwen bij de werf in Waterhuizen. Vier stuks al sinds 2008, waarvan de Holly Reich en de Saskia Reich ook in 2019 in de vaart kwamen.

Binnenkort volgt ook nog de Heidi Reich. Het familiebedrijf is duidelijk tevreden over de kwaliteit van de producten van GS Yard.

Reich Schifffahrtsbetriebe bezat al een Svenja Reich. Die in 2004 gebouwde tanker is vorig jaar verkocht aan Jaegers Reederei, waarmee het bedrijf al jaren een warme relatie heeft, en vaart sindsdien rond als Eiltank 82.

Damen Marine Components leverde de hydrodynamische XR-profielroeren (vier stuks, type XR 200) plus het stuurpaneel, de roerstandaanwijzer en de roeraandrijving. Van Promarin Propeller- und Marinetechnik komen de twee roeren (4-blads en met een diameter van 1.400 millimeter) en de twee Optima-straalbuizen. Reintjes Benelux tekent voor de beide keerkoppelingen (WAF 164).
All Pumps Holland leverde een compleet Victor-pompenpakket. Van Wijk Machinefabriek en Scheepsreparatiebedrijf verzorgde het stuurhuis, Van Wijk Stuurhuizen de aluminium bovenbouw. Verhaar Omega leverde de kanalen­boegschroefinstallatie.

Van Alphatron Marine komt de nautische apparatuur: de MFM-line, inclusief onder andere de JMA-610 radar en het GPS-kompas. Kadlec & Brödlin ontwierp en installeerde de elektrische installatie met ook het tankmeet- en alarmeringssysteem en alle toebehoren.

De afsluiters voor de dekleidingsystemen en de machinekamers zijn van W&O Europe. WindeX Engineering is verantwoordelijk voor de rvs klaproosters. Licorne Fuel zorgt voor de smeermiddelen van Q8.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.