- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe subsidieronde ‘schone binnenvaart’ geopend

Nieuwe subsidieronde ‘schone binnenvaart’ geopend

- Advertentie -

Delen

Innovatieve partijen kunnen vanaf vandaag inschrijven op de stimuleringsregeling ‘Schone binnenvaart en duurzame logistiek in Rotterdam’. Deze regeling van het Havenbedrijf Rotterdam verstrekt subsidie aan nieuwe binnenvaartprojecten die leiden tot reductie van brandstofverbruik, broeikasgassen (CO2, CH4) en luchtemissies (NOx, PM).

Aanvragen kunnen tot en met 10 januari 2020 worden ingediend bij het Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart (EICB). De stimuleringsregeling staat open voor aanvragen door ondernemingen, publiekrechtelijke organisaties of combinaties daarvan. De maximale bijdrage is 25 procent voor in aanmerking komende onderzoeksprojecten en 75 procent voor projecten die zijn gericht op concrete uitvoering van demonstraties.

500.000 euro

Er is in totaal 500.000 euro beschikbaar voor deze ronde van de regeling. Gegadigden hebben tot en met 10 januari 2020 de tijd om een voorstel in te dienen. Vervolgens zal een onafhankelijke Innovatieraad de ingediende voorstellen beoordelen. Rangschikking vindt plaats op basis van het verwachte milieurendement (vermindering brandstofverbruik, broeikasgasemissies en emissies naar de lucht) per euro die in het initiatief geïnvesteerd wordt tot 2025.

Green Deal

Bij de beoordeling zal “met extra interesse worden gekeken naar ambitieuze, unieke en innovatieve projecten, die de bestaande ‘state-of-the-art’ voorbijstreven en de binnenvaart zo ondersteunen bij het behalen van haar klimaatambities”, kondigt het EICB aan. Op die manier wordt rekening gehouden met de Green Deal Zeevaart, Binnenvaart en Havens, waarin de bedrijfstak heeft afgesproken de uitstoot te verlagen.

Meer informatie over dit project en de aanvraagdocumenten zijn te raadplegen op www.eicb.nl. Voor vragen of meer informatie over de regeling kan men contact opnemen met Niels Kreukniet: (010) 798 98 30 of [email protected].

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -