Nieuwe Sluis Terneuzen: hinder door werkzaamheden op het water

0

Maandag 5 augustus begint een nieuwe fase in de bouw van de Nieuwe Sluis Terneuzen. Dan start Aannemerscombinatie Sassevaart met het trillen van een damwand, een combiwand en een tijdelijke wand die het Sluisplateau Oost gaan vormen.

De werkzaamheden vinden plaats op het water en passerende scheepvaart wordt gewaarschuwd om vaart te minderen. De vaarwegmarkering rondom het werkgebied wordt aangepast. Op dinsdag 30 juli 2019 is daarover een BASS-bericht (092-2019) uitgegeven.

De bouwwerkzaamheden van de Nieuwe Sluis Terneuzen gaan een nieuwe fasering in. Na het afronden van het afgraven van de Schependijk wordt begonnen met het Sluisplateau Oost.

Afmeerverbod

Op 5 augustus wordt de nieuwe vaarwegmarkering geplaatst en wordt begonnen met het trillen van een damwand, een combiwand en een tijdelijke wand. Die vormen straks die samen Sluisplateau Oost. Ook wordt nog tot half augustus volop gewerkt aan het aanbrengen van de bodembescherming.

De werkzaamheden vinden plaats op het water. Passerende schepen dienen in het toeleidingskanaal naar de Oostsluis en de Middensluis hun snelheid aan te passen. Aan de kade van de Schependijk geldt een afmeerverbod.

illustraties: Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.