Nieuwe woonruimte voor studenten Nova College op schoolterrein

0
Locatiebeheerder Gea Meems en hoofdconciërge Ella Groeneveld nemen de sleutel in ontvangst van de nieuwe studentenhuisvesting. (foto Nova College)

De huisvesting van het Nova College Maritiem in IJmuiden voor studenten mbo zeevaart en binnenvaart is klaar. Aannemer De Groot Vroomshoop leverde het gebouw op 1 augustus op. Komend schooljaar kunnen op het terrein van de school in IJmuiden zo’n 40 studenten begeleid wonen. Inmiddels hebben 20 studenten zich daarvoor ingeschreven.

Tot deze zomer huurde het Nova College woonruimtes in de buurt van de school in IJmuiden. De nieuwe studentenhuisvesting bestaat uit twee etages met daarin totaal 31 kamers van 20 m2.

De studenten verblijven er van maandag tot en met vrijdag en ze eten gezamenlijk. Als aanvulling op het schoolprogramma is er een programma met sport, zoals sloeproeien en fitness, huiswerkbegeleiding en extra vakken.

Elke kamer is ingericht met een bed, bureau en kast en een eigen badkamer met douche en wc. Enkele kamers hebben twee bedden, zodat daar twee studenten kunnen wonen. Er zijn ook twee gezamenlijke huiskamers en er is een ruimte voor de begeleider.

Voorbereiding op het leven aan boord

Schooldirecteur Arjan Nieuwenhuizen legt uit waarom is gekozen voor nieuwe huisvesting voor de studenten: “Met de begeleide studentenhuisvesting bieden we jonge studenten zeevaart en binnenvaart – voor wie dagelijks heen en weer reizen tussen hun ouderlijk huis en school niet realistisch is – een veilig thuis, direct naast hun school. Hier kunnen zij buiten de schooltijden begeleid wonen en studeren en leren om klokje rond te leven met hun medestudenten.”

“In het begin krijgen zij begeleiding en dat bouwen we geleidelijk af. De begeleide studentenhuisvesting zien wij als een voorbereiding op het leven aan boord, waar je ook 24/7 met de andere bemanningsleden bent.”

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.