- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVoortaan ruimere bedientijden brug Burgumerdaam

Voortaan ruimere bedientijden brug Burgumerdaam

- Advertentie -

Delen

Vanaf vandaag (1 augustus) zijn de bedieningstijden van de brug Burgumerdaam over het Prinses Margrietkanaal verruimd. Daarmee wil Rijkswaterstaat de veiligheid op de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl verbeteren.

De opzet is dat de ruimere bedieningstijden voorkomen dat voor de brug (recreatie)schepen blijven wachten. Ze belemmeren anders de vaarroute voor de beroepsvaart. “Door de ruimere bedientijden wordt deze mogelijke onveiligheid voorkomen”, aldus Rijkswaterstaat Noord-Nederland. “Daarnaast zorgt het verruimen van de bedientijden van brug Burgumerdaam voor meer uniformiteit van de bedientijden van de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl.”

Minder openingen nodig

Door de vernieuwing van de brug, de bouw van het nabijgelegen aquaduct en het relatief gering aantal brugopeningen is er geen noodzaak meer voor beperktere bedientijden, vindt Rijkswaterstaat.

Ook kunnen de meeste binnenvaartschepen onder de vaste brug van 7,70 meter hoogte door varen. De brug Burgum wordt bediend vanuit de bedienpost Schuilenburg.

De nieuwe bedieningstijden zijn van maandag 06.00 tot en met zaterdag 20.00 uur en op zondag van 09.00 tot en met 20.00 uur. In het voor- en najaar wordt de brug bediend op zondag bediend tot 19.00 uur en in de winter tot 17.00 uur. De bediening is daarmee gelijk aan die van de brug Schuilenburg.

Voor informatie ter plaatse kan de scheepvaart contact opnemen via marifoonkanaal VHF 18 (brug Burgum).

foto: Rijkswaterstaat

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -