Nieuwe blusboot voor Zuid-Holland Zuid

0

De brandweer in Zuid-Holland Zuid heeft een nieuwe blusboot. In Dordrecht doopte mevrouw T.D. Schutte, afdelingshoofd Operationele Zaken, donderdag 12 februari het nieuwe brandbestrijdingsvaartuig, dat als naam Zuid-Holland Zuid kreeg.

Na ruim dertig jaar was zijn voorganger, de blusboot Zuid-Holland, aan vervanging toe. Via een Europees aanbestedingstraject kreeg De Haas Maassluis de opdracht voor de bouw. Die startte in 2013.

Nu de Zuid-Holland Zuid klaar is, duurt het nog even voordat die echt ingezet wordt. De komende maanden benut de brandweer voor opleiden en oefenen van de bemanning. Halverwege dit jaar wordt het vaartuig definitief in gebruik genomen. De oude blusboot blijft tot dat moment nog in de vaart.

 

(foto's Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid)
(foto’s Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid)

Nieuwe technieken

De boot heeft een grotere bluscapaciteit en een hogere snelheid, waardoor hij sneller op locatie kan zijn zijn bij een incident. De Zuid-Holland Zuid is voorzien van de nieuwste technieken, zoals zuinige motoren.

Het werkgebied, de regio Zuid-Holland, Zuid is één van de drukst bevaren knooppunten in Europa. De ligplaats van de nieuwe blusboot is het Duivelseiland in Dordrecht. Van hieruit kan het vaartuig ook worden ingezet bij incidenten op en rond het water in Midden- en West-Brabant.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.