Open dagen Maritiem College IJmuiden

0

Op 13 en 14 februari opent het Maritiem College IJmuiden zijn deuren voor de jaarlijkse open dagen. Op vrijdag 13 februari zijn belangstellende welkom van 19.00 tot 21.00 uur; op zaterdag 14 februari van 10.00 tot 13.00 uur. De school is gevestigd aan de Briniostraat 10 in IJmuiden.

Op de Open Avond en de Open Dag verzorgen de leerlingen van het Maritiem College rondleidingen voor potentiële leerlingen en hun ouders. Er is ruim gelegenheid om vragen te stellen.

 

Beleven en meedoen

Dit jaar zullen er voor het eerst ook oud-leerlingen in de school zijn die vertellen wat zij nu doen. Daarmee laat de school zien hoe succesvol de leerlingen zijn na hun opleiding. Veel leerlingen gaan na het vmbo door naar het mbo en het hbo. Bezoekers kunnen zelf in gesprek gaan met deze ex leerlingen en horen welke opleidingsroute zij gevolgd hebben en wat dit voor hun huidige werk betekent.

De Open Avond en Open Dag staat in het teken van beleven en (mee)doen. Een ervaren zeilmaker geeft demonstraties van schiemanswerk (alles wat te maken heeft met touw). Daarnaast kan men “varen” op een simulator en rondkijken op één van de opleidingsschepen.

 

Leren door te doen, is het motto. (foto Maritiem College IJmuiden)
Leren door te doen, is het motto. (foto Maritiem College IJmuiden)

Manuele intelligentie

Leren door te Doen is het motto op het Maritiem College IJmuiden. De leerlingen slagen vrijwel allemaal voor hun vmbo basis, vmbo kader of gemengde leerweg (maritieme mavo). Het afgelopen jaar haalde de school een 9,5 in de landelijke kwaliteitsmeting van voortgezet onderwijs-scholen.

De praktijk is het uitgangspunt in het onderwijs. ‘Dat maakt dat de leerlingen beter snappen waar ze mee bezig zijn. Ze zijn meer gemotiveerd om de theorie te leren omdat dit een voorwaarde is voor een goede uitwerking in de praktijk. De leerlingen hebben een hoge manuele intelligentie en daar is men trots op.’ Aldus het Maritiem College IJmuiden.

 

 

 

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.