- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNederland herkozen in IMO-raad

Nederland herkozen in IMO-raad

- Advertentie -

Delen

Nederland is op 1 december herkozen in de raad van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO). De raad is het ‘dagelijks bestuur’ van de maritieme VN-organisatie en bestaat uit 40 van de 175 lidstaten. De raad wordt elke twee jaar gekozen.

De komende twee jaar zal Nederland zich ervoor inzetten om de IMO efficiënt en transparant te laten werken, en te zorgen dat de organisatie concrete stappen zet op het gebied van duurzaamheid, scheepvaartveiligheid en tegen drugs gerelateerde criminaliteit via de zeevaart.

Schonere en veilige scheepvaart

Nederland profileert zich als een van de ambitieuze landen binnen de IMO op het gebied van verduurzaming. “Mede dankzij de inzet van Nederland is afgesproken dat de zeevaart rond 2050 klimaatneutraal moet zijn, om zo bij te kunnen dragen aan de doelstellingen uit het verdrag van Parijs”, aldus de rijksoverheid in een persbericht. “Nu is het zaak om concrete maatregelen af te spreken om dat doel te halen, waarbij het belangrijk is dat alle landen mee kunnen komen in deze transitie.”

“Nederland is van oudsher een zeevarende natie en is bijna altijd lid van de IMO-Raad geweest”, aldus minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat. “Met Rotterdam hebben we een van de grootste havens ter wereld, en de maritieme sector is goed voor 3 procent van onze economie. Het is goed nieuws dat we zijn herkozen, zodat we ook de komende jaren met een zetel in de raad aan het roer staan van de IMO voor een schonere en veilige scheepvaart.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -