Multimodaal event

0

Donderdag 27 juni vond in het World Trade Center in Rotterdam het Multimodaal Event & Expo plaats. Het evenement was opgebouwd uit vijf verschillende inhoudelijke podia: Wegtransport, Spoorvervoer, Binnenvaart, IT & Digitalisering en Vastgoed &
Warehousing.

Daarnaast vond dit jaar ook een expo plaats op het Multimodaal Event waar bedrijven uit de transport en logistiek zich presenteerden, centraal tussen de vijf inhoudelijke podia. Binnen het binnenvaartprogramma waren diverse deelsessies. Tijdens de eerste deelsessie ‘Modal Shift van weg naar water’ heeft Miranda Volker, logistiek adviseur bij het BVB, praktijkvoorbeelden gegeven van onze modal shift-activiteiten binnen Maatwerk Voorlichting Binnenvaart.

Bij de transitie van lading­stromen van de weg naar het water staat maatwerk centraal. Ervaring leert dat het persoonlijk en rechtstreeks benaderen van verladers en logistiek dienstverleners het meest succesvol is.  Miranda Volker bekijkt binnen projecten samen met ladingaanbieders welke potenties er in de logistieke keten bestaan voor de inzet van binnenvaart. Ze liet tijdens de sessie zien wat er in de praktijk bij modal shift komt
kijken.

Binnenvaartcijfers.nl verder uitgebreid

De statistiekenwebsite www.binnenvaartcijfers.nl, die het BVB samen met de Binnenvaartkrant heeft opgezet, is weer verder uitgebreid. Nieuwe cijfers van onder andere goederenvervoer, modal split, vervoersprestatie en andere binnenvaartgerelateerde cijfers zijn toegevoegd.

Afgelopen weken heeft het BVB een werkstudent ingezet om alle bronnen na te lopen op actuele en relevante cijfers. Hiervan zijn grafieken gemaakt en deze zijn nu ook online te raadplegen.

Afgelopen jaar heeft deze site zo’n 16.000 bezoekers gehad die bij elkaar bijna 60.000 bezoeken hebben gebracht. Met meer dan 1.000 bezoekers per maand is het een veel geraadpleegde website. Belangrijk dat de cijfers dus up-to-date zijn.

Havendagen

Het weekend van 28, 29 en 30 juni was een druk weekend met evenementen. Het BVB stond zelf op de Maasbrachter Havendagen. We hadden op zaterdag 29 juni een stand en tijdens deze zomerse dag hebben we de bezoekers kennis laten maken met de binnenvaart via ons beeld- en foldermateriaal.

Datzelfde weekend stond Konink­lijke BLN-Schuttevaer met Quo Vadis in een stand tijdens het Baggerfestival in Sliedrecht. Ze hadden hiervoor de VR-bril met binnenvaartsimulatie en divers foldermateriaal van het BVB gekregen om daar in te zetten.
Tot slot waren dat weekend ook de Havendagen in Terneuzen. Een druk evenementenweekend dus waar veel mensen kennis hebben kunnen maken met de binnenvaart.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.