- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMaritiem Museum ontslaat elf medewerkers door corona

Maritiem Museum ontslaat elf medewerkers door corona

- Advertentie -

Delen

Het Maritiem Museum Rotterdam moet door de coronacrisis noodgedwongen reorganiseren en neemt afscheid van elf medewerkers. Dat is ongeveer 14 procent van het vaste personeel. Door de crisis kan het museum een beperkt aantal bezoekers ontvangen en loopt het veel inkomsten mis.

Het Maritiem Museum was vanwege de coronacrisis afgelopen voorjaar elf weken gesloten. Vanwege de veiligheidsmaatregelen kan het sinds de heropening in juni een beperkt aantal bezoekers verwelkomen. Ook de afgelopen twee weken was het museum weer dicht.

Gat in de begroting

Ook de komende tijd kunnen veel activiteiten en ontvangsten niet doorgaan, ook het museumcafé is tijdelijk gesloten. Afgelopen jaar kochten 192.000 bezoekers een kaartje voor het museum, dit jaar zullen het er naar verwachting nog geen 80.000 zijn. De tegenvallende inkomsten uit entreegelden en horeca slaan een groot gat in de begroting.

“De coronacrisis heeft de culturele sector hard geraakt en ook voor het Maritiem Museum zijn de gevolgen groot”, zegt algemeen directeur Bert Boer. “Deze storm is nog niet voorbij en daarom moeten we kritisch naar onze inkomsten en uitgaven kijken en scherpe keuzes maken. Met pijn in het hart moeten we afscheid nemen van betrokken, ervaren en getalenteerde collega’s.”

Sociale regeling

Naast het ontslag van vaste medewerkers, neemt het museum ook afscheid van oproepkrachten en enkele medewerkers van wie de tijdelijke contracten aflopen. Voor de vaste medewerkers die nu noodgedwongen moeten vertrekken, is er een sociale regeling opgesteld ter begeleiding naar nieuw werk.

De beslissing is in overleg met de raad van toezicht en de ondernemingsraad genomen. De afgelopen tijd maakte het Maritiem Museum gebruik van verschillende landelijke en lokale noodregelingen. Zoals de NOW, een bijdrage van het Kickstarterfonds en een noodfonds van de gemeente Rotterdam. “Daar is de directie van het museum zeer dankbaar voor. Voor een gezonde bedrijfsvoering voor de langere termijn is dat echter onvoldoende en is een reorganisatie onontkoombaar.”

Het Maritiem Museum Rotterdam aan de Leuvehaven. (foto Theo de Man)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -