- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsMaaskade is klaar; afmeren kan weer

  Maaskade is klaar; afmeren kan weer

  - Advertentie -

  Delen

  De binnenvaart kan weer gebruik maken van de Maaskade op het Noordereiland in Rotterdam. Het Havenbedrijf Rotterdam heeft de 500 meter lange kade – hypermodern maar met een klassieke uitstraling – overgedragen aan de gemeente.

  In december 2015 stortte ongeveer 40 meter van de uit 1892 daterende kademuur in. Onderzoek wees uit dat meer dan alleen het verzakte gedeelte moest worden hersteld, want de kade voldeed niet meer aan de hedendaagse technische eisen.

  Monumentale panden

  De herbouw bleek complex, door de nabij staande monumentale panden. Er moest onderzoek worden verricht naar de bouwkundige staat van die panden. De welzijnscommissie keurde daarnaast het eerste ontwerp van de kademuur af.

  Om de overlast voor omwonenden zo veel mogelijk te beperken, hebben de ontwerpers onder anderen gekozen voor het gebruik van beton met staalvezels in plaats van traditionele bewapening.

  Minder kans op overstroming

  “Havenbedrijf is trots op deze hypermoderne kademuur en blij dat de binnenvaart weer kan beschikken over deze populaire ligplaatsen, zo vlak bij het centrum van Rotterdam”, aldus Ronald Paul, COO van het Havenbedrijf.

  “Ook voor de leefbaarheid van de bewoners en bedrijven op het Noordereiland is de nieuwe kade een goede zaak. De kans op overstroming van de Maaskade is nu aanzienlijk kleiner geworden. We hopen dat de binnenvaartschepen weer snel gebruik maken van de vernieuwde ligplaats en walstroomvoorziening, want de binnenvaart en Rotterdam horen bij elkaar.”

   

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -