Lothar Barth start eigen binnenvaartacademie

0

Lothar Barth start in april met een eigen academie voor de binnenvaart. Barth was tot eind vorig jaar kapitein van het Schulschiff Rhein in Duisburg.

Na tien jaar als gezagvoerder verliet hij het Bundesverband der Deutschen Binnenschifffahrt op eigen verzoek. Barth wil met een team van professionals opleidingen, consultancy en begeleiding aanbieden in Duisburg-Ruhrort.

 

Radaropleiding

Meer dan 25 ervaring heeft Barth in de binnenvaart en het beroepsonderwijs. Onder zijn regie werden personeelsontwikkelingsprogram ma’s ontwikkeld. Zoals de radaropleiding en het varen op laag water met de simulator Sandra.
‘Ik wilde eigen ideeën sneller kunnen realiseren’, geeft Barth als reden voor het oprichten van zijn eigen opleidingsinstituut. Hij vestigt daarbij zijn vertrouwen in een nauwe samenwerking met politiek, pers, bedrijven, varende ondernemers, bemanningen en (vaarweg)beheerders.

 

Vakmannen voor morgen

Barth is ervan overtuigd de binnenvaart een interessant opleidingsconcept te kunnen bieden. Gekwalificeerde docenten, moderne voorzieningen en een attractief programma moeten de basis vormen voor een hoogwaardig aanbod. ‘Leerlingen en zij-instromers opleiden tot gekwalificeerde en gemotiveerde vakmannen voor morgen, is waar de binnenvaart met spoed op zit te wachten.’

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.