- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKustwacht contracteert noodhulpslepers van Multraship

Kustwacht contracteert noodhulpslepers van Multraship

- Advertentie -

Delen

Multraship heeft de aanbesteding gewonnen om twee noodhulpslepers aan Kustwacht Nederland te leveren. Het sleepvaart- en bergingsbedrijf uit Terneuzen zet ze in voor de nautische bewaking van het zuidelijk deel van de Noordzee.

Het contract voor de inzet van de Emergency Rescue & Towing Vessels (ERTV’s) is op 1 juli 2022 ingegaan. Het loopt vierenhalf jaar en kan daarna nog worden verlengd. De Multraship Commander (ex-Alp Ace) neemt windmolenpark Borssele voor zijn rekening. Vanaf 1 augustus is ook de Multraship Protector (voorheen Alp Ippon) paraat. Die bewaakt de Hollandse Kust-parken.

Windmolenparken

Met de Guardian, die thuishaven Den Helder heeft, waakt Multraship sinds 2016 al over de veiligheid van de scheepvaart in het noordelijk deel van de Noordzee. De aansturing gebeurt door de Kustwacht. Dat geldt ook voor de twee nieuwkomers.

“Met de komst van de noodhulpslepers hebben we de komende jaren een goede oplossing gevonden om de veiligheidsrisico’s van deze windmolenparken op zee voor de scheepvaart te beperken”, licht Nicole Kuipers, Directeur Kustwacht, toe. “Met name het windpark Borssele en de windparken Hollandse Kust worden ingesloten door scheepvaartroutes en ankergebieden. Daar zal de inzet van deze twee extra ERTV’s zich dan ook primair op richten.”

Driftende schepen

De schepen zijn 24/7 inzetbaar vanaf strategische posities op de Noordzee om driftende of in nood verkerende schepen op sleeptouw te nemen om schade aan het schip en aan windmolens te voorkomen en eventuele drenkelingen aan boord te nemen. Naast de inzet als sleepvaartuig kunnen de Multraship Commander en de Multraship Protector ook worden ingezet bij zoek- en reddingsoperaties.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -