- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKoninklijke Binnenvaart Nederland is een feit: “Samen voortvarend”

Koninklijke Binnenvaart Nederland is een feit: “Samen voortvarend”

- Advertentie -

Delen

Op donderdag 7 april is Koninklijke Binnenvaart Nederland officieel opgericht. Daarmee is er een einde gekomen aan Koninklijke BLN-Schuttevaer (BLN) en Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB). De twee verenigingen gaan samen verder als KBN.

KBN wil hét orgaan zijn dat voor alle overheden en andere organisaties “de vanzelfsprekende spreekbuis is namens de branche en voor haar leden”. KBN gaat zich inzetten voor de verschillende ledengroepen en voor de sector in het algemeen.

KBN legt de focus op duurzaamheid/vergroening, modal shift, digitalisering en veiligheid, maar zal ook veel aandacht schenken aan infrastructuur en nautisch-technische onderwerpen, werkgeversbelangen en de arbeidsmarkt.

Felicitatie van minister Harbers

De website van de nieuwe organisatie ging ook donderdag 7 april live. Daarop feliciteert minister Mark Harbers van Infrastructuur & Waterstaat in een video de vereniging. “De binnenvaart heeft er een krachtige speler bij en ik kijk uit naar onze verdere samenwerking. (…) Ik juich de fusie enorm toe, daar is echt visie en doorzettingsvermogen voor nodig geweest. Mooi dat het is geluk is”, aldus de minister.

Automatisch lid

In de aanloop naar de oprichting van KBN was al begonnen met het vormgeven van de nieuwe organisatie, zoals statuten, bestuur, personele bezetting, huisstijl en financiën. Nu begint het echte werk op dat vlak. “Er komt veel kijken bij het oprichten van de vereniging en uitrollen van de nieuwe organisatie”, meldt KBN. “De komende tijd zullen de 25 medewerkers en het nieuwe bestuur van KBN de nieuwe organisatie verder vormgeven om voor de leden en de sector het beste resultaat te bereiken van deze fusie.” De leden van BLN-Schuttevaer en CBRB worden automatisch lid van KBN.

Logo

“Samen Voortvarend” is de slogan van de nieuwe brancheorganisatie, voor een toekomstbestendige binnenvaart. Tegelijkertijd is ook het logo van KBN gepresenteerd: “Het vervoer over water wordt op een abstracte wijze inzichtelijk gemaakt en met de nodige trots maakt de kroon het geheel af: de kroon op het werk.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -