- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsKamervragen over sluiten steigers Sluis Hansweert

  Kamervragen over sluiten steigers Sluis Hansweert

  - Advertentie -

  Delen

  Tweede Kamerlid Chris Stoffer (SGP) wil van minister Mark Hark Harbers weten wanneer de buiten gebruik gestelde afloopsteigers bij Sluis Hansweert weer bruikbaar zijn voor de binnenvaart. Hij heeft daarover op 14 september schriftelijke vragen gesteld.

  Afgelopen juli sloot Rijkswaterstaat Zeeland onverwacht en acuut elf van de veertien steigers bij het sluiscomplex van Hansweert. Uit inspectie was gebleken dat de afloopsteigers te maken hebben met corrosie. Uit het oogpunt van veiligheid was het volgens de vaarwegbeheerder niet langer verantwoord om de steigers te gebruiken.

  Weer snel beschikbaar

  Stoffer wil dat de steigers snel weer beschikbaar zijn voor schippers. Hij vraagt minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat wanneer de renovatie gepland is.

  Hij vindt dat, “gelet op het tekort aan ligplaatsen, afsluiting van steigers zoveel mogelijk voorkomen moet worden”. De SGP’er vraagt ook of Harbers mogelijkheden ziet om door tijdelijke maatregelen zoveel mogelijk afloopsteigers alsnog open te kunnen stellen alvorens de afloopvoorzieningen gerenoveerd worden.

  Achterstallig onderhoud

  “Was de slechte staat van de genoemde afloopsteigers pas laat in beeld, waardoor abrupte afsluiting nodig was”, wil Stoffer ook weten. “Waarom zijn binnenvaart en provincie niet eerder geïnformeerd over de noodzakelijke afsluiting van de genoemde afloopsteigers?”

  En: “Wat is in het algemeen het beeld van de staat van onderhoud van steigers en afloopvoorzieningen in beheer bij Rijkswaterstaat? Zijn de komende tijd nieuwe afsluitingen te verwachten? Hoe wordt ervoor gezorgd dat de gevolgen van achterstallig onderhoud van steigers en afloopvoorzieningen voor het gebruik ervan vroegtijdig in beeld zijn en gecommuniceerd worden, zodat vroegtijdig actie ondernomen kan worden?”

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -