- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsInvesteerders gezocht voor zeilend vrachtschip

Investeerders gezocht voor zeilend vrachtschip

- Advertentie -

Delen

EcoClipper wil kapitaal aantrekken om een duurzame vloot in de vaart te brengen. De Nederlandse rederij heeft daarvoor een prototype van een innovatief, zeilend vrachtschip ontwikkeld.

Oprichter en CEO Jorne Langelaan en COO Dirk Klaassen roepen investeerders op om mee te doen met de crowdfunding en te investeren in het eerste zeilende vrachtschip en daarmee ook in de rederij. Dat gebeurt met behulp van de blockchain-technologie van partner Bondex.

Lijndienst op de Noordzee

Ze zijn overtuigd van het concept: “Afgelopen jaar nam de aandacht voor de kwetsbaarheid van de wereldwijde logistiek en de scheepvaartindustrie als geheel toe, en bedrijven gingen op zoek naar een duurzame optie voor transport. Daarnaast zette de groeiende trend voor milieuvriendelijk reizen verder door. EcoClipper biedt met het investeren in zeilschepen een oplossing voor beide uitdagingen.”

EcoClipper gaat bestaande en nieuwe zeilschepen inzetten voor het vervoer van vracht en passagiers. Het bedrijf heeft hiervoor meerdere scheepvaartlijnen ontwikkeld: Transatlantisch, Oostelijk, Trans-Pacific en Wereldwijd. Onlangs werd aangekondigd dat EcoClipper begint met een lijndienst op de Noordzee: duurzame scheepvaart en reizen tussen het Verenigd Koninkrijk en het vasteland van Europa.

Oprichter en CEO Jorne Langelaan (links) en COO Dirk Klaassen tekenen de papieren voor de coöperatie. (foto EcoClipper)

Certificaten

Er zijn substantiële investeringen nodig om een wereldwijde vloot zeilschepen in de vaart te brengen. De strategie van EcoClipper is gebaseerd op het investeren in één schip tegelijk. Als zodanig komt er een reeks investeringstranches, in certificaten in de EcoClipper Coöperatie U.A. Bij de eerste tranche mikken Langelaan en Dirk Klaassen op 140.000 euro voor de aankoop van het eerste retrofit-schip.

De tweede en derde tranche brengen de financiering op bijna een miljoen euro. Vervolgrondes zullen groter worden naarmate het netwerk van het bedrijf groeit. Investeringen voor de eerste tranche beginnen bij 50 certificaten voor een totale prijs van 350 euro. Investeerders in de eerste rondes kopen certificaten met korting.

Duurzame logistiek

“Tijdens de klimaattop in Glasgow werd opnieuw duidelijk dat, als we een leefbare toekomst willen, al onze industrieën een onmiddellijke en absolute transitie naar duurzaamheid moeten maken”, zegt Jorne Langelaan. “Op het gebied van logistiek wordt dit met EcoClipper direct in praktijk gebracht. Daarom nodigen we iedereen uit om te investeren in de zeilvaart.”

Over EcoClipper

Rederij EcoClipper is in 2018 opgericht door Jorne Langelaan, kapitein uit de zeilvaart en medeoprichter van Fairtransport. EcoClipper wil een vloot zeilschepen opzetten die wereldwijd emissievrij goederen en passagiers kunnen vervoeren.

EcoClipper Coöperatie U.A. werd gelanceerd in het najaar van 2021 om investeerders, teamleden en klanten “een meer inclusieve en democratische structuur”: te bieden. De coöperatie fungeert als houdstermaatschappij en is eigenaar van de exploitatiemaatschappij en de toekomstige schepen.

Meer informatie over de zakelijke details staat in het Informatie Memorandum.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

1 reactie

  1. een dwarsgetuigdschip als innovatief ? de helft van de tijd kan die niet in of uitvaren in een haven .

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -