- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEcoClipper koopt eerste zeilvrachtschip

EcoClipper koopt eerste zeilvrachtschip

- Advertentie -

Delen

De EcoClipper Coöperatie heeft haar eerste zeilvrachtschip gekocht. Het gaat om De Tukker, een zeilschip uit 1912. Hiermee start de rederij een duurzame lijndienst op de Noordzee.

De Tukker is het eerste schip voor de toekomstige EcoClipper-vloot. Na een grondige verbouwing zal het schip in de eerste helft van dit jaar beginnen met een duurzame zeilende lijndienst, voor vracht en passagiers op de Noordzee.

Laadvermogen: 50-70 ton

De Tukker is in 1912 gebouwd als schoeneraak en heeft jarenlang als kustvaarder vracht gevaren. In de jaren 80 werd het een zeilcharterschip. De noodzaak van groot onderhoud maakte toen jaar geleden aan die functie een einde.

Bij de grondige verbouwing zal eerst het vlak worden aangepakt. Verder komt er een nieuw dekhuis en er zal een upgrade plaatsvinden van de systemen en tuigage. Het schip is een platbodem en heeft daardoor een relatief groot laadvermogen. De Tukker kan straks ongeveer 50 tot 70 ton kunnen vervoeren. Aan boord is ook ze accommodatie voor maximaal twaalf betalende gasten.

Vaste lijndienst

Er varen al zeilschepen op de Noordzee, maar er zijn momenteel geen schepen actief op een vaste lijndienst voor duurzame scheepvaart. EcoClipper-oprichter Jorne Langelaan: “Met deze aankoop kan EcoClipper op zeer korte termijn een milieuvriendelijke lijndienst tussen de havens rond de Noordzee aanbieden. We zijn al benaderd door verschillende bedrijven die hun producten op deze duurzame wijze willen laten vervoeren. Ook is De Tukker een uitstekend eerste schip om de visie van EcoClipper bekendheid te geven.”

Financieringscampagne

EcoClipper B.V. is in 2018 door Langelaan opgericht, specialist in duurzame logistiek en medeoprichter van Fairtransport. De rederij lanceerde onlangs een financieringscampagne waarbij investeerders kunnen investeren in de EcoClipper Coöperatie.

Het is de bedoeling dat de EcoClipper-vloot van zeilschepen wereldwijd emissievrij transport en reizen gaat aanbieden.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -