- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsFietspont tijdens werk aan Merwedebrug bij Papendrecht

Fietspont tijdens werk aan Merwedebrug bij Papendrecht

- Advertentie -

Delen

Op 31 januari start Hollandia Service met werkzaamheden aan de Merwedebrug bij Papendrecht (N3). Het fietspad is daardoor tot en met 30 april afgesloten. Daarom zet Rijkswaterstaat tijdelijk een pont in voor fietsers en bromfietsers.

Deze gratis veerpont vaart tijdens de afsluiting uur elk half uur op doordeweekse dagen van 06.15 uur tot 18.00 tussen Dordrecht en Papendrecht. Op zaterdag vaart de pont tussen 08.00 uur en 17.45 uur. Hiervoor komen twee tijdelijke aanlegsteigers bij de brug tussen Papendrecht Huys te Merwede en Dordrecht Kerkeplaat (ruïne Huis de Merwede). De veerverbinding wordt uitgevoerd door Riveer, in opdracht van Rijkswaterstaat.

Ponton

Aannemer Hollandia Services vervangt in opdracht van Rijkswaterstaat de oude houten balken voor nieuwe balken en brengt een nieuwe verflaag aan op de stalen oplegpunten die vrijkomen bij het verwijderen van de oude balken. De nieuwe houten balken worden tenslotte voorzien van een rode asfaltlaag. Er wordt gedurende 3 maanden gewerkt vanaf een ponton op het water.

Brug niet bediend

De onderhoudswerkzaamheden starten met het fietspad op de basculebrug. Hierdoor wordt de brug niet bediend voor de hoge scheepvaart van maandag 31 januari 2022 tot en met zondag 27 februari 2022.

Er zijn steeds twee onderdoorvaartopeningen voor lage scheepvaart beschikbaar. Gedurende deze periode geldt er een hoogte- en breedtebeperking. De scheepvaart wordt onder andere geïnformeerd via de berichten aan de scheepvaart (BAS-bericht).

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -