Interrijn Group versterkt zich met Agritrans

0
(foto Interrijn Group)

De Interrijn Group neemt (GVR) Agritrans uit Numansdorp over. De groep, bestaand uit vijf binnenvaartbedrijven, verstevigt daarmee zijn dienstverlening aan opdrachtgevers en schippers. Het in Zwijndrecht gevestigde Interrijn maakt zich op voor een serie aan nieuwe contracten, aldus CEO Matthijs Mannak. “We geven verder invulling aan ons motto: antwoord op elke logistieke vraag.”

“De Interrijn Group kent Agritrans als een stabiele, betrouwbare partij in de binnenvaart. Het is een club die heel goed weet wat ze kunnen, en klaar zijn om uitgedaagd te worden”, zegt Mannak. Het management van Agritrans gaat over naar het nieuwe samenwerkingsverband. De twee bedrijven zullen gezamenlijk hun intrek nemen in het hoofdkantoor in Zwijndrecht, onder de vlag van de Interrijn Group. De overname is met terugwerkende kracht: per 1 januari 2020.

Transportgaranties

Het zware economische tij door de coronacrisis maakt het bieden van transportgaranties en fullservice dienstverlening voor veel partijen lastiger. Dat geldt niet voor Interrijn, stelde het bedrijf bij de bekendmaking van de overname. De dochter van Peterson (50 procent) en FMS (50 procent) volgt een strategie van opschalen, integreren en samenwerken en blijft zo een stabiele factor in de keten voor veel logistieke partners.

Interrijn is onder meer bekend van de roll-on/roll-off-services voor zwaar rollend materieel en auto’s en het vervoer en de opslag van (break)bulklading over water.

Schaalvoordeel

De overname is de eerste stempel die directeur Mannak op de Interrijn Group drukt; hij werd iets meer dan een jaar geleden aangesteld. “Ik ben trots op deze acquisitie. Het is een logische stap, voor beide bedrijven. De Interrijn Group zet in op schaalvoordeel, het uitbreiden van onze vervoerszekerheid, het verbreden van ons portfolio. We zijn dé stabiele partner van zeehaven tot achterland, en vice versa. Voor elk soort lading. Als groep doen we niet anders dan complexe logistieke uitdagingen versimpel en invullen. Dat doen we al bijna een halve eeuw”, aldus Mannak.

De Interrijn Group is opgericht in 1971 en is dagelijks met circa honderd vaartuigen actief. De groep bestaat uit Interrijn, Ara Bulk, BLG/Interrijn Autotransporten, Rhino Ro-Ro Service en EWT Schifffahrtsgesellschaft.

Mooie nieuwe dingen

GVR Agritrans bestaat sinds 1997 en houdt zich bezig met transportovername van diverse transporten en het bevrachten van relatie-/regieschepen, in grootte variërend van 500 tot 4.000 ton. Ze vervoeren onder meer agrarische producten, mineralen, containers en bouwstoffen.

Directeur Arjan Visser van het in Numansdorp gevestigde bedrijf noemt de overname geweldig: “Voor ons en onze klanten en schepen. We zaten aan de max van wat wij konden bereiken. Dan is het zaak te schalen. Liefst met een club waarvan het DNA bekend voelt, waarbij je het gevoel hebt dat de toekomst mooie nieuwe dingen gaat brengen. En dat is dus gelukt.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.