- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsInteresse groeit voor nautische managementopleidingen IVA

Interesse groeit voor nautische managementopleidingen IVA

- Advertentie -

Delen

De nautische managementopleidingen van de IVA Business School zijn in trek: het aantal inschrijvingen groeit snel. Het studentenaantal van de hbo- en mbo-opleiding is dit schooljaar met 93 procent gestegen. In 2021 was de instroom 45 inschrijvingen, afgelopen studiejaar waren het er 79.


IVA Business School is een particuliere school in Driebergen, vooral bekend van de opleidingen voor de autobranche. De school biedt ook andere hbo- en mbo-opleidingen in de wereld van mobiliteit.


“De jongeren die zich nu inschrijven voor onze nautische opleiding, zien hoe de eerste lichtingen afgestudeerden zich ontwikkelen binnen de jachtbouw- en watersportbranche”, zegt marketingmanager Caspar Lecluse. “Deze oud-studenten, vanaf 2015 afgestudeerd, zijn de ambassadeurs voor nieuwe lichtingen.”

Veelbelovend

De carrières van de oud-studenten van IVA zien er volgens Lecluse veelbelovend uit, aangezien de watersportbranche nationaal en internationaal goed draait. “Dit is zeker een externe factor waarom de opleiding zoveel nieuwe studenten trekt. Een succesverhaal in een notendop is een oud-student die na zijn afstudeerstage in Italië inmiddels superyacht broker in Monaco is.”

Arthur Von Barnau Sythoff, nautisch docent aan de IVA, vertelt waarom de opleiding zo goed aanslaat: “Studenten worden tijdens de opleiding klaargestoomd om direct in hun vakgebied aan het werk te kunnen gaan. Naast de verplichte stages bezoeken zij beurzen en leggen verschillende werkbezoeken af. Met het bezoeken van watersportwerven maar ook grote distributiecentra van Yamaha en Yanmar, laten we studenten de ins en outs van de watersportbranche zien. Ze kijken rond en draaien een dag op de werkvloer mee. De opleiding in combinatie met het netwerk waarbinnen studenten terechtkomen, is de kracht van IVA.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -