- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHuisfit restaureert jaren-30-jacht Atlantide

Huisfit restaureert jaren-30-jacht Atlantide

- Advertentie -

Delen

Bij Royal Huisman is deze maand de Atlantide gearriveerd. Het jaren-30-jacht zal door de dochterbedrijf Huisfit van de werf in Vollenhove worden gerestaureerd. Het 37 meter lange, klassieke motorzeiljacht is daarvoor vanuit de Verenigde Staten naar Nederland verscheept.

In vervolg op Huisfits succesvolle refit van het befaamde J-klasse jacht Hanuman van Jim en Kristy Clark in 2020, en na maar liefst drie nieuwbouwopdrachten bij Royal Huisman in de afgelopen decennia (Hyperion in 1998, Athena in 2004, en Hanuman in 2009), vertrouwden de eigenaren de herbouw van de Atlantide toe aan dezelfde vakmensen. De oplevering staat gepland in het voorjaar van 2022.

(foto Priska van der Meulen)

Vereerd

De Atlantide, ontworpen door scheepsarchitect Alfred Mylne, is in 1930 gebouwd door de Britse werf Philip & Sons. CEO Jan Timmerman van Royal Huisman is verguld met de opdracht: “Als een cliënt voor maar liefst de vierde keer een zeer groot project in opdracht geeft, dan weet je als bedrijf dat het werk wat je aflevert, enorm gewaardeerd wordt. We zijn dus ook echt vereerd dat we weer een nieuwe droom voor Jim en Kristy Clark mogen gaan verwezenlijken.”

“Voor de Huisfit-restauratie van de 1913 Herreshoff schoener Vagrant heeft onze werf onlangs een prachtige prijs in ontvangst mogen nemen en we kijken ernaar uit om – naast de huidige projecten van Huisfit – nu ook weer een nieuwe restauratie te mogen starten, die zo grootschalig is dat we de werkzaamheden als ‘nieuwbouwproject’ zullen beschouwen. En tevens een bijzonder, uniek en historisch project is, waar we dankzij onze kundige vakmannen en -vrouwen en samen met de eigenaren en hun team zeker een succes van zullen maken!”

(foto Priska van der Meulen)

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -