Gezonken jacht niet gevonden

0
(foto Veiligheidsregio Zeeland)

Veiligheidsregio Zeeland meldde dat op 29 maart mogelijk een jacht is gezonken op het Kanaal door Walcheren. De hulpdiensten begonnen aan het einde van de ochtend met een reddings- en later bergingspoging. Getuigen meldden dat zij het schip onder water hadden zien verdwijnen.

Brandweerduikers waren ter plekke en maakte zich klaar om te duiken. Op verzoek van de brandweer werd het scheepvaartverkeer stilgelegd.

Getuigen

Het is onbekend of het schip ter plaatse voorbijvoer of uit de haven afkomstig was. Er werden meerdere hulpdiensten opgeroepen, waaronder een ambulanceteam en een traumahelikopter. Om de zoekactie te ondersteunen werd er ook sonar boot van de brandweer ingezet.

Na enige tijd zoeken is er begin van de middag nog niks gevonden. Er is onzekerheid of er daadwerkelijk een jacht is gezonken. “Omdat we meerdere, verschillende meldingen van getuigen hebben ontvangen, nemen we het zeer serieus. inmiddels bestaat er een vermoeden om welke boot het moet gaan, maar tot op heden is er niets te vinden. De politie zoekt nog verder naar de eigenaren van deze vermoedelijke boot”, meldde de Veiligheidsregio Zeeland.

Op basis van de meldingen is er in een paar uur tijd een zeer ruim zoekgebied afgezocht. De bodem is ‘schoon’ en is niets aangetroffen. De inzet van de hulpdiensten werd daarom beëindigd.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.