- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsRoyal Huisman kiest ook voor Amsterdams havengebied

  Royal Huisman kiest ook voor Amsterdams havengebied

  - Advertentie -

  Delen

  Jachtenbouwer Royal Huisman start een nieuwe werf in Zaandam. Het bedrijf uit het Overijsselse Vollenhove gaat aan de slag op de voormalige werf van Holland Jachtbouw. Port of Amsterdam is sinds 14 mei eigenaar van deze werf.

  Nederland is een wereldspeler op het gebied van superjachten. Na Feadship Royal van Lent, dat afgelopen week officieel geopend werd door koningin Máxima, is Huisman de tweede superjachtenbouwer in het Amsterdamse havengebied.

  Maakindustrie

  De komst van Royal Huisman betekent hoogwaardige werkgelegenheid, innovatie en vakmanschap voor de Amsterdamse regio, aldus Koen Overtoom. De CEO van Port of Amsterdam zegt: “Met de aankoop van de werf en de verhuur aan Royal Huisman versterken wij de maakindustrie die in onze haven veel toegevoegde waarde levert. Ook kunnen wij hiermee onze gedachte als ‘Port of Partnerships’ goed laten zien.”

  “Met de komst van Royal Huisman naar de Amsterdamse havenregio, geven we invulling aan onze ambitie om te groeien tot een superyacht hub. Deze regio wordt als zeer aantrekkelijk ervaren door bedrijven uit de jachtbouw vanwege hoogwaardig geschoold personeel, een internationale luchthaven en natuurlijk de ondernemerszin.”

  Zeil- en motorjachten

  “Door de uitbreiding van onze faciliteiten in de regio Amsterdam, kunnen we een passend antwoord geven op de toenemende vraag van bestaande en nieuwe klanten”, zegt Jan Timmerman, CEO bij Royal Huisman. “Deze tweede werf zal gedurende lange termijn een prachtige aanvulling zijn op onze bestaande locatie in Vollenhove voor zowel nieuwbouw als voor de diensten van ons Huisfit-team.”

  Royal Huisman werd in 1884 opgericht in Noordwest-Overijssel. Het bedrijf is vanuit zijn oorsprong als ambachtelijk bouwer van kleine houten vissersboten uitgegroeid tot een zeer gerenommeerde bouwer van grote, luxe en op maat gemaakte zeil- en motorjachten. Tevens voert de werf refits uit. Deze verbouwingen gebeuren onder de noemer Huisfit.

  Scheepsbouw

  De gemeente Zaanstad is verheugd over de komst van Royal Huisman. Wethouder Gerard Ra van Economische Zaken: “Scheepsbouw is al sinds de tijd van de VOC geworteld in de Zaanstreek. Met de vestiging van Royal Huisman zien we een versterking van het jachtbouwcluster, wat bijdraagt aan de economie van de toekomst. Met hoogwaardige werkgelegenheid en een lage milieucategorie past het bedrijf uitstekend in onze visie om de Achtersluispolder te transformeren naar een uniek gebied waarin ruimte is voor ondernemerschap en wonen.”

  Ook HISWA Holland Yachting Group is blij met de komst van Royal Huisman en de versteviging van het aanbod in Amsterdam. Jeroen Sirag:”‘In 2017 zijn wij samen met Port of Amsterdam een partnership gestart om Amsterdam als superjachtbestemming op de kaart te zetten bij zowel de eigenaren van deze jachten, als ook vestigingsplaats voor superjachtbouwers en toeleveranciers. De streek is altijd bekend geweest om zijn vakmanschap en hoge kwaliteitsnormen. Hier vinden de klanten het hele pakket: bouw, onderhoud en refit. Dit is prachtige werkgelegenheid voor de regio.”

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -