Hinder voor de scheepvaart tijdens NSS

0

Voor de Nuclear Security Summit (NSS) – de grootste conferentie ooit in Nederland georganiseerd –  worden extreme beveiligingsmaatregelen genomen. Die leiden ook tot hinder voor de scheepvaart in Noord- en Zuid-Holland.

Om de delegaties veilig te vervoeren van Schiphol en Den Haag en weer terug, worden diverse wegen in de Randstad gedeeltelijk of geheel afgesloten, waaronder de A44. Om deze reden wordt de Kaagbrug niet bediend van zondag 23 maart 16.00 uur tot en met woensdag 26 maart 5.58 uur. Onderdoorvaart blijft wel mogelijk. Incidenteel zal hier ook het onderdoorvarende verkeer tijdelijk worden stilgelegd.

Wegens de afsluitingen van wegen in de Randstad wordt op de niet-afgesloten wegen een grote verkeerdrukte verwacht. Om die reden worden veel bruggen in deze regio niet bediend, of op afwijkende tijden. Zo gaan een aantal bruggen op de Delftse Schie, Rijn Schiekanaal, Haagse Trekvliet, Oude Rijn en de Zijl op maandag en dinsdag een groot deel van de dag niet open. Onderdoorvaart is wel mogelijk. Waar mogelijk worden in de nachtelijke uren bruggen wel bediend om de scheepvaart doorgang te verlenen.

Ook voor andere bruggen in de regio gelden beperkingen. De scheepvaart wordt geadviseerd de actuele berichtgeving via de Berichten aan de Scheepvaart goed in de gaten te houden.
Op www.vaarweginformatie.nl is meer informatie te vinden over de beperkingen. Kijk voor algemene informatie over de NSS op www.NSS2014.com.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.