Arie Kooiman (69) overleden

0

Geheel onverwacht is donderdag 20 maart Arie Kooiman overleden. De oud-directeur van de Kooiman Groep, die de laatste acht jaar commissaris was van het Zwijndrechtse familiebedrijf, is slechts 69 jaar geworden.

De oudste broer van de huidige directeuren Rinus en Willem was donderdagmiddag niet teruggekeerd van een fietstocht. Zijn echtgenote Tally werd ongerust en ging hem zoeken. Onder meer bij de scheepswerf, omdat hij daar op zijn fietstochtjes altijd langs ging. Bij het bedrijf kwam ze Rinus tegen. Samen zochten ze verder. Rond 18.30 uur vonden ze Arie op het werfterrein.

Arie Kooiman heeft van zijn 17e tot zijn 61e bij Scheepswerf Gebr. Kooiman gewerkt. Zijn inzet, vakmanschap en toewijding waren voor veel medewerkers tot inspiratie.
Op 8 januari 1962 trad hij bij de werf in dienst als maathelper ijzerwerk. In 1974 werd hij op 29-jarige leeftijd directeur (samen met broer Nico, die destijds 28 jaar was) van een bedrijf met 22 medewerkers. Arie was een ‘karrentrekker die ook nog eens met mensen om kon gaan’, zoals zijn broers hem omschrijven in een bericht op de bedrijfswebsite.
Onder zijn leiding is het bedrijf gestaag gegroeid en werden meer werven en gespecialiseerde bedrijven aan de groep toegevoegd. In 2004, op 61-jarige leeftijd, nam hij afscheid als directeur en werd hij commissaris van Gebr. Kooiman Holding. Zijn betrokkenheid bleef groot en hij bezocht vrijwel dagelijks het bedrijf.

Donderdag 27 maart is er van 12.00 tot 12.45 uur gelegenheid om afscheid te nemen van Arie in de Bethelkerk, Rotterdamseweg 73 in Zwijndrecht. Om 13.00 uur is vervolgens een afscheidsdienst. Aansluitend vindt de begrafenis plaats op de algemene begraafplaats Munnikensteeg. Na afloop van de begrafenis is er gelegenheid de familie te condoleren in het Hotel ARA aan de Veerweg 10 in Zwijndrecht.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.