Dobrindt maakt goede beurt bij binnenvaart en binnenhavens

0

De Duitse binnenvaart en de binnenhavens zijn van groot belang. Dat zei de drie maanden geleden aangetreden bondsminister van Verkeer en Digitale Infrastructuur Alexander Dobrindt. Hij was donderdag 21 maart in Berlijn te gast op de Parlementaire Avond van het Bundesverband Öffentlicher Binnenhäfen (BÖB) en het Bundesverband der Deutschen Binnenschifffahrt (BDB).

 

Minister Alexander Dobrindt, temidden van BÖB-vicepresident Roland Hörner (links) en BÖB-directeur Boris Kluge. (foto Peter-Paul Weiler / berlin-event-foto.de)

In zijn rede gaf Dobrindt aan blij te zijn dat de Parlementaire Groep Binnenvaart ook met de nieuwe samenstelling van de Bondsraad wordt voortgezet. Meer dan twintig politici met vervoer en/of infrastructuur in hun portefueille hebben zich ervoor aangemeld.

Onbenut geld
Dobrindt deelde de opvatting van de BÖB dat binnenhavens voor een goed functionerende economie, voor ontwikkelingsmogelijkheden van industrieterreinen en het vervoer van goederen noodzakelijk zijn. ‘Ik wil ervoor zorgen dat we de benodigde financiën voor de infrastructuur krijgen, al weet ik dat dat niet eenvoudig zal zijn. We werken eraan voor elke vervoersvorm een eerlijke aanpak te vinden.’
Hij ging ook in op de 192 miljoen euro die vorig jaar onbenut was gebleven. De BÖB maakte zich daarover vorige maand zeer kwaad. ‘Het is zaak in de toekomst te vermijden dat zulke grote bedragen uit de begroting voor vaarwegen terugvloeien naar de algemene kas. Dit mag de komende jaren in geen geval meer gebeuren.’ Volgens Dobrindt gaat het trouwens inmiddels om 250 miljoen euro die in 2013 niet tegoed is gekomen aan de natte infrastructuur.
Dat het geld ongebruikt bleef komt door het personeesltekort bij de WSV. De minister beloofde dat er extra ingenieurs bijkomen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.