- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGeslaagde test met 'tub-mounted' kraan op Pioneering Spirit

Geslaagde test met ’tub-mounted’ kraan op Pioneering Spirit

- Advertentie -

Delen

Hendrik Veder Group maakt bekend dat met behulp van hun totaaloplossing een tub-mounted kraan getest is met een hijscapaciteit van 5.000 ton aan boord van de Pioneering Spirit van Allseas. De kraan is met 10 procent overlast getest. Het 475-jaar oude Rotterdamse bedrijf ontzorgt bedrijven met een compleet ingericht testconcept dat volgens het principe ‘plug & play’ ingezet kan worden.

De rigging en de pontons zijn op maat gemaakt voor testdoeleinden en herbruikbaar. Dat maakt de tests zowel kostenefficiënt als duurzaam. Aldus Hendrik Veder Group

Testpontons

Hendrik Veder Group is een onderneming die producten en diensten levert op het gebied van staaldraad en vezelkabels, wereldwijd bestemd voor de offshore, de maritieme sector en vele andere industrieën. De rigging- en balans-plannen worden vooraf ontworpen en ter goedkeuring aangeboden aan de opdrachtgever, het classificatiebureau en de verzekeraar.

“Door samen te werken met onze vaste partner HEBO kan er met speciaal ontworpen testpontons gewerkt worden waardoor alle componenten optimaal op elkaar zijn afgestemd. Wij faciliteren opdrachtgevers met een volledig ingerichte test-constructie, waardoor zij zich kunnen focussen op hun corebusiness. Zij verliezen dan geen tijd met de op- of afbouw van de test-ponton en bijbehorende rigging”, aldus de onderneming.

Heavy-lift riggers

Het concept is succesvol getest met gewichten van 0,5 tot en met 5.500 ton. “Het team van ervaren heavy-lift riggers is gewend te werken met dit formaat rigging, wat de veiligheid van het project ten goede komt. Het ballastteam is in staat om plannen aan te passen aan de lokale omstandigheden, als dat nodig blijkt. Dit team brengt ook het ponton in de juiste ballasttoestand.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -