- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDuitsland past bedieningstijden aan

Duitsland past bedieningstijden aan

- Advertentie -

Delen

Binnenvaartbedrijven in het achterland van de haven van Hamburg doen hun best om de dienstverlening aan hun klanten, ondanks corona, vol te houden. Het containervervoer is echter met een derde gedaald, laat het Havenbedrijf Hamburg weten. Onder meer door het stilleggen van bouwprojecten in de regio is er minder vraag naar containervervoer.

Binnenvaartbedrijven passen hun vaarplannen aan en zetten minder schepen in voor lijndiensten. In het bulkgoed en het vervoer van minerale olie zijn volgens het Havenbedrijf nog geen effecten van de coronacrisis zichtbaar. Het is echter moeilijk te voorspellen hoe zich dat nog gaat ontwikkelen.

 Schuttijden aangepast

Sinds vrijdag 20 maart werkt de Duitse vaarwegbeheerder met aangepaste schuttijden. Zo wordt er in Scharnebeck en Uelzen ’s nachts niet meer bediend. Op www.elwis.de zijn alle aanpassingen te vinden. „Hopelijk blijft het hierbij”, aldus Havenbedrijf Hamburg. “Het is taak van de overheid om het gebruik van vaarweginfrastructuur zeker te stellen.”

 Flexibeler regels

Ondertussen heeft het Duitse verkeersministerie gereageerd op de zorgen van de sector dat door de sluiting van de grenzen met onder meer Polen en Tsjechië over enkele dagen een bemanningstekort ontstaat. Bemanningsleden mogen nu flexibeler worden ingezet en ook taken uitvoeren waarvoor zij normaliter niet bevoegd zijn.

 foto: HHM/Lengenfelder

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -