- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWarm welkom voor Sleipnir

Warm welkom voor Sleipnir

- Advertentie -

Delen

Op zondag 22 maart 2020 is de Sleipnir aangekomen in de haven van Rotterdam. Heerema heette het schip en de bemanning welkom vanuit de lucht en ook bij aankomst kreeg het schip een welkomsgroet. Kolga, de vernieuwde sleepboot van Heerema, voegde zich bij Sleipnir op zee om het schip het Calandkanaal in te leiden.

De Sleipnir is met een lengte van 220 meter en een breedte van 102 meter, het grootste kraanschip ter wereld. Het schip biedt ruimte aan 400 werknemers en weegt 119.000 ton.

Groot en duurzaam

Rond 14.45 uur kwam arriveerde het schip in Rotterdam. Koos-Jan van Brouwershaven, CEO van Heerema, voer mee met de bemanning van Kolga. “Wij heten de Sleipnir en de bemanning van harte welkom in Nederland. We wensen het schip succesvolle projecten toe in de komende Noordzee-campagne.”

Het schip heeft tot nu toe een aantal installatieprojecten voltooid, waaronder het recordbrekende Noble Energy Leviathan project, Peregrino C installatie Equinor’s, en de Cassia C Trinidad installatie. Het schip heeft dual-fuel motoren die Sleipnir in staat stellen om volledig op LNG te draaien. Dat maakt de Sleipnir ook het meest duurzame kraanschip op zee.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -