- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHet is tijd voor de Algemene Transport en Logistiek Partij  

Het is tijd voor de Algemene Transport en Logistiek Partij  [OPINIE]

- Advertentie -

Delen

Je hebt in Nederland voor alles een partij. Voor democraten, voor socialisten, voor communisten, voor fascisten, voor christenen, voor het milieu, voor 50+, voor dieren…Noem het maar en er is wel een politiek partij voor. Behalve voor transport en logistiek. Raar toch. Juist degenen die de economie van Nederland draaiende houden, worden door niemand vertegenwoordigd.

Wij hebben alles in deze branche. Wij hebben transport-en-logistiekscholen, schippersinternaten, zendtijd op tv en duizenden belangenorganisaties. Alles behalve iemand die ons vertegenwoordigt in de politiek, iemand die zelf uit deze sector komt en dus weet hoe het bij ons werkt.

 

Nu werkt het zo: als wij denken een probleem te hebben of te zien gaan wij al onze belangenorganisaties of bonden af tot wij iemand vinden die het belangrijk genoeg vindt naar ons te luisteren. Diegene gaat dan op onderzoek uit en als het nog steeds interessant genoeg is en voor aandacht zorgen, dan gaan ze lobbyen.

Als er genoeg media-aandacht voor is, dan springt gelijk iedereen er op in. Maar als er weinig of geen media-aandacht is. dan wordt het zwaar tot onmogelijk. Als wij geluk hebben, krijgt de bond één tot Twee toezeggingen of beloftes, maar dat ook alleen omdat de partijen niet elke dag weer lastig gevallen willen worden door ons. Uiteindelijk wordt plusminus één jaar later het tegenovergestelde uitgevoerd door de partijen.

 

Het wordt tijd dat naar ons alle – weg, water, spoor en lucht  – geluisterd wordt. Wij zijn een van de grootste sectoren in Nederland; daarom word het tijd dat wij als ondernemer, bedrijf en mensen serieus genomen worden. De tijd van lobbyen is voorbij. Het word tijd dat ALLE belangenorganisaties, verenigingen en bonden met ONS (bedrijf, werkgever, werknemer) gaan praten.

Dan gaan jullie ALLE bij elkaar zitten en stellen een agenda samen. Eén waar wij allen aan te pas komen. Eén waar als hoofdpunt het menselijke aspect naar voren komt. Het besef dat wij geen producten zijn die goederen van A naar B vervoeren maar dat hier MENSEN aan het werk zijn, mensen die ook gehoord willen worden. Dan zorgen wij met z’n allen ervoor dat jullie, bijvoorbeeld als ATLP (Algemene Transport en Logistiek Partij) in Den Haag komen.

Onderhandelen, lobbyen en nutteloze besprekingen die op niets uitlopen, zijn dn voorbij. Het is tijd voor actie want wij willen NU ook gehoord worden.

 

Daniel Frerichs

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -