- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHavenbedrijf Rotterdam bouwt met gerecycled beton

Havenbedrijf Rotterdam bouwt met gerecycled beton

- Advertentie -

Delen

Havenbedrijf Rotterdam gaat voortaan meer circulair bouwen. Bijvoorbeeld door bij alle bouwwerkzaamheden gebruik te maken van gerecycled beton.

Minder grind nodig

25 procent van het basismateriaal voor constructief beton zal vanaf nu worden vervangen door hoogwaardig geproduceerd betongranulaat. Daardoor is minder grind nodig.

Circulair bouwen past in de visie van Havenbedrijf Rotterdam om de bedrijfsvoering te verduurzamen. De Rotterdamse havenbeheerder heeft de ambitie om klimaatneutraal te worden in 2050, maar tegelijkertijd wel “vitaal en concurrerend” te blijven. Zo lopen er proeven met onderwaterankers, cementloos geopolymeerbeton en remmingwerken waarin gerecycled kunststof, hergebruikt hardhout en bamboe verwerkt is.

 Signaal

Betongranulaat is een reststroom die vrijkomt bij het slopen van constructies die beton bevatten. Door nieuwe breek- en scheidingstechnieken kan betongranulaat tegenwoordig van een veel hogere kwaliteit worden geproduceerd. In plaats van nieuw grind te gebruiken, vervangt het Havenbedrijf 25 procent van het grind door dit hergebruikte, grove materiaal.

Door meer van dit hoogwaardige, circulaire materiaal te gebruiken, wil Havenbedrijf Rotterdam ook een duidelijk signaal afgeven naar de aannemers die het inschakelt. Maar ook naar de producenten van betongranulaat.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -