- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHaring in de Waal

Haring in de Waal

- Advertentie -

Delen

Geen sprake van Hoekse en Kabeljauwse twisten aan de haringkar van Hoek’s Vishandel, op donderdag 20 juni. De Wandelgangers namen de maatjes bij de staart in een sfeer van pais en vree. De roemruchte Hollandse Nieuwe – goed voor lichaam en geest, antigriepmiddel, vet genoeg om de ‘scharnieren’ te smeren – was zoals het hoort: rood aan de graat, met groene glans op de rug en volgens smaak, beet en ziltigheid geboren in de kraamkamer van de Doggersbank. “Van dit soort tik ik er zo een stuk of tien weg”, zei een liefhebber.

Tino Martin

Met zanger Tino Martin aan boord en een neut helder buiswater of koel helder bier schoof de dagelijkse struggle for live even onderdeks. Tino zette er een tandje bij, zodat de gehele Wandelgang in beweging kwam. Laverend tussen barbecue en haringkar staken de gasten elkaar de loef af richting bar. Vis moet nu eenmaal zwemmen!

Voor Tino Martin ditmaal geen Olympisch Stadion, Paard van Troje of de Ziggo Dome… In plaats hiervan betrad hij het Wandelgang-podium in een bomvol Restaurant Waal. Elf maritieme bedrijven (Wandelgangleden) sponsorden de sociëteit door de volkszanger te engageren. Applaus!

Podium

Tino begon als imitator van René Froger. Bij Idols en in de Beste Zangers van Nederland maakte hij furore. Met zijn sympathieke voorkomen liet Tino de dames meteen langszij voor een foto, selfie, selfie en nog een selfie. Hij vraagt: “Waar is het podium”, controleert zijn outfit, trekt zijn jasje recht en luistert naar zijn aankondiging. We zien zijn lichte nervositeit; je weet immers nooit hoe het publiek reageert.

Dan is het zijn moment, het applaus breekt de spanning. De dames, meteen op koers, zingen mee, handen in de lucht bij de bekende titels: Jij Liet Me Vallen, Zij Weet Het, Later Als Ik Groter Ben en Laat Me Leven. Het werd een klein uurtje feest, als hoogtepunt van een geslaagde Wandelgang-haringparty.

tekst en foto’s: Johan de Witte

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -