Sail op Scheveningen slaat aan

0

De eerste editie van Sail op Scheveningen trok 220.000 bezoekers. Het nieuwe evenement vond van donderdag 20 tot en met zondag 23 juni plaats.

Sail op Scheveningen ging op donderdagochtend spectaculair van start met de Sail-In Parade, een indrukwekkende optocht van alle 24 tall ships. Op vrijdag presenteerden de bemanningsleden zich feestelijk aan het publiek en vond de uitreiking van de Liberty Tall Ships Regatta plaats.

Zaterdag en zondag maakte het publiek massaal gebruik van de gelegenheid om de schepen gratis te bezoeken en ook van de kinderactiviteiten werd volop gebruik gemaakt. Op zondagmiddag werden de schepen en hun bemanningsleden uitgezwaaid door de vele duizenden bezoekers op het strand, de boulevard en de kade.

Zeezeilhaven

De Haagse wethouder Richard de Mos (evenementen, economie) blikt met trots terug op het evenement: “Ik kijk terug op een zeer succesvolle eerste editie van Sail op Scheveningen. Den Haag heeft nogmaals bewezen dé stad aan zee en zeezeilhaven van Noordwest-Europa te zijn. Ik kijk er nu al naar uit om over een paar jaar de mooie tall ships weer in de haven van Scheveningen te mogen ontvangen in een volgende editie van Sail op Scheveningen.”

Ook de deelnemende bemanningen waren tevreden. Robin Snouck Hurgronje, race chairman van Liberty Tall Ships Regatta 2019 zegt: “Het eerste bezoek van de STI (Sail Training International) Tall Ships Fleet aan Scheveningen is een groot succes. Alle schepen zijn enthousiast over de gastvrijheid en faciliteiten. Voor wat STI betreft, kijken wij uit naar een volgende gelegenheid om Scheveningen te betrekken bij een Tall Ships Regatta. Wij komen zeker terug!”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.