Girlsday 2020 in teken van vrouwen in de logistiek

0

VHTO Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, organiseert Girlsday: dan gaan meisjes van tien tot vijftien jaar op bezoek gaan bij IT-, bèta- en technische bedrijven. Het jaarlijks evenement is op donderdag 2 april bij EIC Mainport Rotterdam. Het startschot vindt plaats in de Rotterdamse haven, waar de activiteiten in het teken van de logistiek staan.

Zestig meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs zijn uitgenodigd voor de Girlsday bij EIC Mainport. Zij gaan op ‘speeddate’ met vrouwelijke logistieke professionals en worden tijdens een interactieve spel uitgedaagd om hun logistieke competenties te laten zien.

Werken in de logistiek

Slechts 18 procent van de logistieke medewerkers is vrouw en daar moet volgens de Topsector Logistiek, die zich dit jaar verbonden heeft aan de Girlsday, verandering in komen. “Daarnaast heeft logistiek een imagoprobleem. Te weinig mensen zijn zich bewust van de vele kansen en de verschillende banen die de logistiek te bieden heeft. Er is veel meer te beleven dan magazijnen en vrachtwagens. Robotisering, e-commerce, big data, internationalisering, maar ook logistiek in de medische zorg bieden vele uitdagingen voor meisjes”, schrijft VHTO.

Door hun op jonge leeftijd te laten zien welke beroepsmogelijkheden er zijn binnen de verschillende technische sectoren, worden de kansen vergroot dat zij ook daadwerkelijk hiervoor zullen kiezen. Op Girlsday organiseren bedrijven activiteiten waardoor de meisjes een beter beeld krijgen van hun sector. Er worden doe-activiteiten georganiseerd, zoals het maken van ruimte-instrumenten, het fabriceren van een zonnecel, het ontwerpen van een bewegwijzeringsbord en het rijden van een parcours in een hijskraan.

EIC Mainport lijkt een passende locatie voor deze dag. Net als het VHTO wil ook het EIC jongeren kennis laten maken met de haven en wat deze te bieden heeft op werkgebied. Dor het hele land zijn er 369 bedrijven en meer dan 10.000 meisjes die meedoen met Girlsday 2020.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.