- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAntwerps Bulkchain-platform voor papierloze haven

Antwerps Bulkchain-platform voor papierloze haven

- Advertentie -

Delen

NxtPort en Port+ lanceren hun centraal samenwerkingsplatform Bulkchain voor iedereen die in de Antwerpse betrokken is bij de logistiek van breakbulk en projectlading. “De volgende stap naar een papierloze haven is gezet. Bulkchain stroomlijnt het hele logistieke proces”, aldus Steven Schutter, productmanager van Bulkchain.

Bulkchain werd als idee voor het eerst gepresenteerd op 18 juni 2018. Minder dan een jaar later al werd de betaversie gepresenteerd op breakbulkbeurs Antwerp XL. In oktober 2019 zetten ArcelorMittal en PSA hun schouders onder het project.

Logistiek proces

Het samenwerkingsplatform brengt alle mogelijke, relevante én noodzakelijke data in real-time samen voor alle breakbulkbelanghebbenden, zoals expediteurs, terminals, scheepsagenten, douane- en havenautoriteiten, verladers, vervoersbedrijven en reders.

Volgens Schutter zorgt Bulkchain voor minder administratieve rompslomp. “Denk daarbij aan noodzakelijke administratie, alle mogelijke terminal in- and outmoves, informatie over waar vracht zich wanneer bevindt, wie de verantwoordelijke agent is en de samenwerking met douane.”

“Bulkchain staat voor een vlotte en transparante uitwisseling van data wat voor alle betrokken partijen een betere operationele planning en dus verhoogde efficiëntie mogelijk maakt. Dit is een volgende stap naar een papierloze omgeving en daarin heeft onze sector in vergelijking nog grote stappen te zetten”, verklaart Dennis Verbeeck, General Manager van PSA Breakbulk, die ook meedeed met de pilot.

 

 

 

 

 

Op het lanceringsevent op 5 maart zijn alle bedrijven welkom die verbonden zijn met de breakbulk en projectlading supply chain. Dit geldt voor zowel traditionele logistieke partijen als softwarebedrijven die hun huidige toepassingen future proof willen maken door in te spelen op de digitalisering en innovatie.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -