- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsLeerlingen ontdekken havenbanen op Mainport Next Event 2023

Leerlingen ontdekken havenbanen op Mainport Next Event 2023

- Advertentie -

Delen

EIC Mainport Rotterdam organiseert in samenwerking met Deltalinqs voor de derde keer het Mainport Next Event. Op 15 en 16 november maken leerlingen uit het voortgezet onderwijs kennis met bedrijven en vervolgopleidingen in en rind de haven. Mainport Next Event 2023 vindt plaats in de RDM Onderzeebootloods in Rotterdam.

De Rotterdamse haven heeft momenteel meer dan 10.000 openstaande vacatures. Het Mainport Next Event is een tweedaags evenement waar bedrijven en vervolgopleidingen zich presenteren met stands en prikkelende, interactieve doe-activiteiten. Het doel is om leerlingen uit de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs bekend te maken met de vele mogelijkheden die de Rotterdamse haven te bieden heeft en ze te enthousiasmeren voor een aansluitend vakkenpakket of vervolgopleiding.

Knappe koppen

“De haven is constant in beweging, met een blik op de toekomst. Duurzaamheid en milieu worden belangrijke onderwerpen”, aldus Michiel Breijs, manager van EIC Mainport Rotterdam. “Daar zijn knappe koppen voor nodig. Mainport Next is de plek waar de havenwerknemers van de toekomst kennis maken met de bedrijven die er werkzaam zijn.”

Het aantal openstaande vacatures in de Rotterdamse haven is toegenomen ten opzichte van 2022 en dat stelt de bedrijven voor een urgent probleem. Er is een tekort aan goed opgeleid personeel. Daarom is het voor bedrijven in de Rotterdamse haven van groot belang om leerlingen uit alle opleidingsniveaus te laten zien welke goede loopbaanperspectieven de haven hen te bieden heeft.

Werving

“De werving van personeel begint al op de middelbare school. Daarom willen we met het Mainport Next Event zoveel mogelijk leerlingen bereiken en ze laten zien wat voor mooie carrièremogelijkheden er in de haven te vinden zijn”, zegt Breijs.

Het Mainport Next Event is de ideale plek voor leerlingen om kennis te maken met de havenwereld en zich te laten inspireren voor een passende vervolgopleiding of vakkenpakket. Het evenement trekt naar verwachting ruim 2.000 bezoekers uit de regio’s Rotterdam en Drechtsteden.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -