Stuw en sluis Driel gestremd door hoge water

0

Rijkswaterstaat heeft vandaag (zondag 8 maart) stuw- en sluiscomplex Driel gestremd vanwege de verwachte hoge waterstanden. Het is niet mogelijk om schepen in sluis Driel te schutten.

Er kan ook geen gebruik worden gemaakt van de geopende stuw Driel als alternatieve vaarroute. Dit komt doordat voor de renovatie van het complex onder water in de stuw tijdelijk ophangpunten zijn bevestigd, die uitsteken en door het hoge water niet zichtbaar zijn. Hierdoor kunnen de schepen niet veilig door de stuw.

Op basis van de verwachte waterstanden kan de stremming zeven tot tien dagen duren.

Stuwcomplexen in de Nederrijn

De stuwcomplexen in de Nederrijn (Driel, Amerongen, Hagestein) worden sinds 2016 gerenoveerd. De werkzaamheden zijn eind 2020 gereed.
Ieder stuwcomplex bestaat uit een sluis, twee stuwen en een bedieningsgebouw. De schuiven in de stuwen hebben bij lage en normale waterstanden de functie om te zorgen voor een goede waterverdeling tussen Waal, IJssel en Nederrijn. Bij hoogwater worden de schuiven omhoog gehaald en kan het water zich vrijelijk verdelen over de riviertakken. Normaliter kunnen schepen in dat geval vrij door de stuwen, onder de schuiven door, varen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.