SGP Zeeland: meldpunt voor binnenvaart is stap in de goede richting

0
Een tanker aan een steiger bij Sluis Hansweert. (foto Fokke Baarsen / Shutterstock)

De SGP in Zeeland is blij dat de provincie een digitaal meldpunt heeft geopend waar binnenvaartschippers problemen met ligplaatsen en -voorzieningen kunnen doorgeven.

In juni 2021 werd een motie van de SGP-Statenfractie Zeeland aangenomen waarin Gedeputeerde Staten werd opgedragen onderzoek te doen naar het tekort aan ligplaatsen voor de binnenvaart in Zeeland. Op basis van dat onderzoek zou dan een voorstel met mogelijke oplossingen moeten volgen.

Onderzoek

In juni 2022 werden de resultaten van het onderzoek naar de ligplaatsenproblematiek gepresenteerd. De SGP was blij dat er nu meer aandacht is voor de binnenvaartsector, maar vindt dat er meer vaart gemaakt moet worden bij de aanpak van de knelpunten. Bij de bespreking van het onderzoeksrapport heeft de partij ervoor gepleit om een coördinerend ambtenaar of kwartiermaker bij de provincie aan te stellen die de problematiek echt aanpakt. Het openen van Meldpunt voorzieningen binnenvaart is een stap in de goede richting, vindt de SGP

Meldpunt

De provincie Zeeland heeft het meldpunt ingericht om een beter beeld te krijgen van de kwaliteit en beschikbaarheid van de ligplaatsen en -voorzieningen in Zeeland. Ook meldingen die betrekking hebben op vaarwegen die niet beheerd worden door de provincie, kunnen er ingediend worden. De provincie bundelt de meldingen, bespreekt ze met de eigenaren en beheerders en verwerkt de meldingen per kwartaal in een rapportage.

Gedeputeerde Harry van der Maas, zelf lid van de SGP, zegt: “De problemen in de binnenvaartsector hebben de afgelopen jaren te weinig aandacht gekregen, terwijl vervoer over water enorm belangrijk is. Door het inrichten van het meldpunt, kunnen we de binnenvaartschippers helpen. Ik roep schippers op de knelpunten door te geven, zodat we ze kunnen oplossen.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.