- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDortmunders ombouwen tot studentenwoongroepen

Dortmunders ombouwen tot studentenwoongroepen

- Advertentie -

Delen

Voormalige binnenschepen ombouwen tot woongroepen voor studenten: op die manier wil de Stichting Floating Students iets doen tegen het tekort aan studentenkamers, de natuur herstellen in steden en vrachtschepen behoeden voor de sloop.

Het concept is vóór en dóór studenten en bedoeld om iets te doen aan de ongezonde woningmarkt onder studenten: oneerlijke huurprijzen, slecht onderhouden woningen en vervelende communicatie met de huisbaas. De studenten achter de startup willen studenten een eerlijke en prettige woonplek bieden.

Drijvend wonen

Drijvend wonen biedt veel voordelen, aldus de initiatiefnemers. “Het zet woningen in direct contact met het waterleven en het creëert een ongekende vrijheid. De woningen kunnen makkelijk verplaatst worden en de woningen passen zich aan het stijgende waterpeil.”

Floating Students wil vooral Dortmunders inzetten. Met hun 67 meter lengte en 8,20 meter breedte bieden deze schepen een groot laadruim. “Dat kan dienen als drijvende fundering van de woongroep. Daarnaast bieden de overige ruimtes plek voor bijeenkomsten, energieopslag of extra natuur.”

Rotterdam

Op het schip worden modulaire woningen gebouwd. De studenten vormen een woongroep, hebben gezamenlijk zeggenschap over de indeling van hun woningen en zijn verantwoordelijk voor het dagelijks beheer.

Voor de eerste test-wooneenheid heeft Floating Students al een Dortmunder op het oog, waarvan de eigenaar stopt met varen. Het schip wordt begin 2022 gekocht en vervolgens omgebouwd. In overleg met gemeente Rotterdam wordt gezocht naar een ligplaats.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

1 reactie

  1. Mijn derde poging, prutsers, om iets op dit forum achter te laten….: nee, deze mensen hebben, geen idee, goede motivatie, nul ervaring. Groetjes, 1/2 havenmeester: veel plezier!!

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -