- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBrusselse containerterminal breidt uit

Brusselse containerterminal breidt uit

- Advertentie -

Delen

Het Brussels Havenbedrijf heeft groen licht gegeven voor de uitbreiding van de containerterminal in de voorhaven. De capaciteit wordt bijna verdrievoudigd.

De containerterminal in Brussel zit aan de grenzen van zijn capaciteit. Jaarlijks wordt er circa 50.000 TEU afgehandeld. Door de uitbreiding stijgt de capaciteit naar 120.000 TEU. Daartoe worden omliggende terreinen, die eigendom zijn van het Havenbedrijf, bij de terminal getrokken. De totale oppervlakte zal dan 4,2 hectare bedragen.

Meer activiteiten

Op de grotere terminal kunnen straks diverse logistieke activiteiten met een hoge toegevoegde waarde intensiever worden uitgevoerd. Denk aan douaneoperaties, stuffen en unstuffen en ordervoorbereiding. “Dit is goed voor het milieu en de economie”, stelt Anthony Baert, ondervoorzitter van de Haven van Brussel. “Containervervoer per binnenschip kan hierdoor verder toenemen en beter concurreren met het wegvervoer. De uitbreiding leidt tot meer werkgelegenheid en is een impuls voor de economische ontwikkeling in het Brussels Gewest.”

Het Havenbedrijf investeert 6,8 miljoen euro in de uitbreiding. De Trimodal Terminal Brussel (TTB) wordt uitgebaat door de logistieke groep Van Moer. De huidige concessieovereenkomst loopt medio 2023 af en zal daarna wellicht worden verlengd.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -