- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsExpositie Watertreder bij GalleryMaritime

Expositie Watertreder bij GalleryMaritime

- Advertentie -

Delen

Geer Huybers, maritiem beeldend kunstenaar en bewonderaar van de grillige uitingsvormen van de zee, exposeert in juni en juli zijn recente serie Noordzeebranding schilderijen bij  GalleryMaritime in Colijnsplaat.

Met zijn zeilboot bevaart Huybers de zeeën en rivieren en hij laat zich inspireren door de opzwepende kracht van de rollende golven die het schip in beweging zetten. ‘Watertreder’ was de dichterlijke naam voor het schip dat 17e-eeuwse dichter en toneelschrijver Joost van den Vondel in vervoering bracht. In Lof der Zeevaart dichtte hij:

Gelijck een vogel, als de dagh begint te kriecken,
Ter vlught zich rust en recht en wackert zijne wiecken.
Zoo doet mijn zeilbaer vlot, mijn Watertreder mee,
Hy spant zijn vleugels uit, en maakt zijn zeilen ree.

 

‘Voor de Wind’, een schelpsculptuur van Ludo van Well.

Bruisende gedaantes

Watertreder werd ook voor Geer Huybers de uitnodiging tot het creëren van een nieuwe serie olieverfschilderijen waarin de zee verbeeld wordt in “verschillende bruisende gedaantes”. Huybers beschrijft zijn relatie met de zee als volgt: “De Noordzee, iedere dag anders. De kleur van de zee is steeds veranderlijk, soms is ze schoon en transparant, soms is ze dik en grijs, of vettig en grauw. Soms is ze donker en zwaar. Soms is het schuim bruin en viezig, soms is het schuim een feest van helderheid met zwemen van kleur. Maar in de zomer en de lente wanneer de wind aflaat en ze tot rust gekomen is, dan laat ze haar innerlijk zien; de transparante rijkdom van subtiele kleuren. Lijk ik op haar?Mijn innerlijk zee, iedere dag anders….”

Maritiem beeldhouwer Ludo van Well onderschrijft de inspiratie van Geer Huybers met een serie schelpsculpturen.

Op zaterdag 2 juni 2018 is om 14.00 uur de opening van expositie Watertreder bij GalleryMaritime. Daarna is de expositie tot en met 31 juli 2018 dagelijks te bezichtigen van 12.00 tot 18.00 uur. Entree, kopje koffie en parkeren zijn geheel gratis. Het adres is Voorstraat 45 in Colijnsplaat.

foto boven: Olieverfschilderij ‘Voorjaarsbranding’ van Geer Huybers.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -