- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsELV vervoert houten panelen voor spiegeltent tot in hartje Parijs

ELV vervoert houten panelen voor spiegeltent tot in hartje Parijs

- Advertentie -

Delen

De ELV verzorgt een eenmalig transport van houten prefab-panelen voor een spiegeltent die in Parijs komt te staan. Ze zijn onderweg vanuit Goor (Overijssel) naar een locatie in de binnenstad die het beste over water is te bereiken… maar uitsluitend met een spits.

De opdracht kwam van Woodteq. De producent van houten wanden, vloeren tot daken en complete constructies moest voor een afnemer in Parijs houten prefab-panelen leveren voor een houten spiegeltent. In die tent zullen theater- en andere voorstellingen gehouden worden.

Geen natransport nodig

De spiegeltent komt op een centrale plek in de binnenstad van Parijs. De loslocatie zit aan klein vaarwater en is alleen met een spits te bereiken. De spitsen Anti-lope en Optimist, beiden aangesloten bij de ELV, hebben de houten panelen vorige week in Goor aan het Twentekanaal geladen en vervoeren deze momenteel naar Parijs. De panelen worden deze week gelost in Parijs, aan het Canal de l’Ourcq.

De materialen worden rechtstreeks naar de bouwplaats gebracht zonder dat natransport nodig is. Zo worden de toch al drukke wegen in Parijs niet belast. Het transport bewijst volgens Bureau Voorlichting Binnenvaart dat “de kleine binnenvaart het slimme alternatief voor het vervoer over de weg [is] aangezien zij het transport over de haarvaten van de vaarwegen vrijwel van deur‐tot‐deur kunnen vervoeren.”

ELV

De ELV (Europese Logistieke Vervoerderscoöperatie) is een samenwerkingsverband van Belgische, Duitse, Franse en Nederlandse binnenvaartondernemingen. De coöperatie bedient met bijna honderd eigen schepen met laadvermogens van 350 tot 950 ton de haarvaten van het Europese vaarwegennet. Het transport van en naar Frankrijk is een specialisme.

foto’s: ELV

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -